NHL: Juraj Slafkovský zaznamenal gól a asistenciu, strelecky sa presadil aj Tomáš Tatar

NETKY.SK • 17 Apríl 2024, 08:25 • 2 min
NHL: Juraj Slafkovský zaznamenal gól a asistenciu, strelecky sa presadil aj Tomáš Tatar

NEW YORK - Hokejisti Washingtonu Capitals postúpili v noci na stredu (17. 4.) do play off zámorskej NHL. Poslednú voľnú miestenku medzi šestnástkou tímov im zaistilo víťazstvo 2:1 na ľade Philadelphie.

slovakia

left justify in out

Základnú časť tak ukončili na ôsmom mieste vo Východnej konferencii, čo znamená zisk druhej voľnej karty. V prvej obrannej dvojici hostí bol Slovák Martin Fehérváry s Johnom Carlsonom. V noci boli v akcii štyria Slováci.

Individuálne sa najviac darilo Jurajovi Slafkovskému – zaznamenal gól za Montreal, ktorý prehral s Detroitom 4:5 pp a sn.

Juraj Slafkovský si počas zápasu pripísal aj jednu asistenciu. Bodoval tak po troch zápasoch a v stretnutí s Detroitom vyslal na bránku celkovo tri strely, mal jeden hit a na ľade bol 22:55 minúty.

Tatar skóroval zo svojej jedinej strely

Strelecky sa presadil aj Tomáš Tatar zo Seattlu, ten prehral na ľade Winnipegu 3:4. K triumfu proti Kraken prispel dvoma presnými zásahmi Kyle Connor. Tatar nastúpil v treťom útoku, skóroval zo svojej jedinej strely na bránku a mal aj plusku.

Za 12:37 minúty na ľade rozdal dva hity. Bodoval v druhom zápase za sebou, gól strelil prvýkrát od 5. marca.

Nebodovali Martin Pospíšil (Calgary) ani Martin Fehérváry. Víťazný gól Capitals strelil tri minúty pred koncom do prázdnej bránky T. J. Oshie.

Pre oba tímy bol duel záverečný v základnej časti, pričom Philadelphia mohla v prípade víťazstva pomýšľať na postup. Fehérváry strávil na ľade 27:02 minúty a stretnutie ukončil s dvoma pluskami a dvoma hitmi.

Montreal vyhrával v 31. minúte 3:1, hosťom sa však podarilo vrátiť do hry. Predĺženie im zabezpečil päť sekúnd pred koncom David Perron a jediný nájazd premenil Patrick Kane. Jeho tím ukončil základnú časť s rovnakým počtom bodov ako Washington (91), má však na konte o päť víťazstiev menej a obsadil tak deviate miesto.

Winnipeg si zaistil víťazstvom druhé miesto v Centrálnej divízii a úvodné kolo play off proti Coloradu začne na domácom ľade.

 

Tímy s istou účasťou v play off

Východná konferencia: New York Rangers, Boston Bruins, Carolina Hurricanes, Florida Panthers, Toronto Maple Leafs, Tampa Bay Lightning, New York Islanders, Washington Capitals
Západná konferencia: Dallas Stars, Colorado Avalanche, Vancouver Canucks, Winnipeg Jets, Edmonton Oilers, Nashville Predators, Los Angeles Kings, Vegas Golden Knights



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: The Canadian Press
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies