Venezuela v súvislosti s vyšetrovaním útoku na energetický systém požiada o pomoc Rusko, Čínu a OSN

NETKY.SK • 13 Marec 2019, 09:16 • 2 min
Venezuela v súvislosti s vyšetrovaním útoku na energetický systém požiada o pomoc Rusko, Čínu a OSN

CARACAS - Prezident Venezuely Nicolás Maduro už vymenoval špeciálnu komisiu na vyšetrovanie kybernetického útoku.

slovakia

left justify in out

Venezuelské úrady požiadajú Organizáciu Spojených národov, Rusko, Činu, Irán a Kubu, aby pomohli pri vyšetrovaní útoku na systém zásobovania elektrickou energiou v republike, ktorý viedol k výpadku prúdu vo väčšine krajiny. "Požiadam o pomoc OSN, ako aj v Rusko, Čínu, Irán a Kubu, ktorí majú veľké skúsenosti v oblasti ochrany pred kybernetickými útokmi," povedal počas prejavu.

 

Maduro vraj už vymenoval špeciálnu komisiu na vyšetrovanie kybernetického útoku. "Požiadal som o zapojenie medzinárodných špecialistov do komisie," dodal. Úrady republiky "už vyhrali a obnovili systém zásobovania energiou" v krajine. „Teraz ho musíme posilniť, aby bol opäť bezpečný a nezraniteľný," povedal Maduro.

 

Večer 7. marca ostali ľudia v Caracase a väčšine oblastí Venezuely bez svetla. Úrady tvrdia, že dôvodom bola sabotáž na Štátnej elektrárni Simona Bolívara, najväčšej v štáte Bolivar.

 

Chorche Rodriguez, viceprezident pre komunikáciu a kultúru, minister komunikácií a informácií Venezuely, v utorok uviedol, že dodávka elektriny bola obnovená takmer v celej krajine. 

       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies