Holanďania ratovali tri body v závere, Angličania si poradili s Chorvátmi

NETKY.SK • 14 Jún 2021, 06:07 • 2 min
Holanďania ratovali tri body v závere, Angličania si poradili s Chorvátmi

BRATISLAVA - Nedeľňajší program majstrovstiev Európy vo futbale priniesol vo všetkých troch dueloch víťazstvá favoritov.

slovakia

left justify in out

Popoludní v anglickom Londýne nastúpili domáci futbalisti proti vicemajstrom sveta Chorvátom a v súboji D-skupiny im vyšla odveta za neúspešné semifinále z MS 2018

 

 

Na tri body Angličanom stačil jeden presný zásah, o ktorý sa v 57. minúte postaral Raheem Sterling z Manchestru City. Duel priniesol iba tri strely na bránku, domáci sa prezentovali dvoma a Chorváti jednou.

V C-skupine podvečer Rakúšania zdolali v rumunskej Bukurešti debutantov na tomto fóre, o troch bodoch v súboji proti výberu Severného Macedónska rozhodli striedajúci hráči.

 

 

V prvom polčas na zásah Stefana Lainera odpovedal najskúsenejší severomacedónsky reprezentant Goran Pandev, no po zmene strán Michael Gregoritsch a po ňom Marko Arnautovic zariadili triumf 3:1 a úspešný vstup rakúskeho kolektívu do turnaja.

Vo večernom súboji v Amsterdame potvrdili úlohu favorita domáci Holanďania, kmtorí zdolali Ukrajincov 3:2. Prvý polčas napriek prevahe domáceho kolektívu góly nepriniesol, v druhej časti ich padlo až päť.

 

img

 

Dvojgólový náskok Holanďanov zariadili Georginio Wijnaldum a Wout Weghorst, no Ukrajinci zásluhou Andrija Jarmolenka a Romana Jaremčuka vyrovnali. Oranjes sa však nevzdali a v 85. minúte rozhodol Denzel Dumfries, ktorý predým nepremenil dve veľké šance.

Majstrovstvá Európy 2020 vo finále - nedeľa:

C-skupina
BUKUREŠŤ
Rakúsko - Severné Macedónsko 3:1 (1:1)
Góly: 18. Lainer, 78. Gregoritsch, 89. Arnautovic - 28. Pandev

 

AMSTERDAM

Holandsko - Ukrajina 3:2 (0:0)

Góly: 52. Wijnaldum, 59. Weghorst, 85. Dumfries - 75. Jarmolenko, 79. Jaremčuk

D-skupina
LONDÝN
Anglicko - Chorvátsko 1:0 (0:0)
Gól: 57. Sterling

Pondelkový program:
D-skupina: Škótsko - ČR (Glasgow/Škót., 15:00 hodine)
E-skupina: E-skupina: Poľsko - Slovensko (18:00 hodine), Španielsko - Švédsko (Sevilla/Šp., 21:00 hodine)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies