REPORTÁŽ Ak Igor Matovič neodstúpi z funkcie premiéra, strana Za ľudí končí v koalícii!

NETKY.SK • 15 Marec 2021, 16:19 • 2 min
REPORTÁŽ Ak Igor Matovič neodstúpi z funkcie premiéra, strana Za ľudí končí v koalícii!

BRATISLAVA - Strana Za ľudí naďalej trvá na odchode Igora Matoviča (OĽaNO) z funkcie predsedu vlády.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii to povedala vicepremiérka a predsedníčka strany Veronika Remišová s tým, že tento odchod sa nesmie odkladať o ďalšie dva týždne.

 

Vládna kríza sa totiž podľa jej slov musí ukončiť čo najskôr. Ak by to pomohlo vyriešiť konflikt medzi premiérom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS), je pripravená vzdať sa aj svojej funkcie.

 

img

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ: Sulík sa vzdá funkcie ministra, ak odíde aj Igor Matovič!

Remišová zdôraznila, že ak predseda vlády neodíde zo svojej funkcie, strana Za ľudí pravdepodobne neostane súčasťou vládnej koalície.

 

Z funkcie je v takom prípade ochotná odísť aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Remišová zároveň zopakovala, že by zo svojho postu mal odstúpiť aj Sulík. Vicepremiérka dodalaže predčasné voľby sú posledným riešením tejto situácie.

 



Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) verí, že koalícia môže pokračovať, lídri sú zodpovední a vláda dovládne celé funkčné obdobie.

 

img

 

Na tlačovej konferencii zároveň doplnil, že v utorok (16. marca) o 11:00 hodine bude rokovať poslanecký klub Za ľudí s premiérom Matovičom.
 

Mohlo by vás zaujímať: Premiér SR: Krajčí neodchádza z postu ministra preto, že by zlyhal



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies