Prezidenti SFZ a ÚFP sa dohodli na vzájomnej spolupráci

NETKY.SK • 30 September 2016, 10:18 • 2 min
Prezidenti SFZ a ÚFP sa dohodli na vzájomnej spolupráci

BRATISLAVA - "Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik a prezident Únie futbalových profesionálov (ÚFP) Ján Mucha vyjadrujú vôľu spolupracovať na rozvoji slovenského futbalu, zlepšovaní podmienok a postavenia profesionálnych hráčov v rámci slovenskej futbalovej rodiny v súlade s medzinárodnými štandardmi," konštatuje sa v spoločnom vyhlásení SFZ a ÚFP po nedávnom prvom oficiálnom stretnutí, o ktorom informuje oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu.

slovakia

left justify in out

Šéfa SFZ na spomenutom zasadnutí informovali o aktuálnom počte členov Únie futbalových profesionálov, ktorý ku dňu vydania spoločného vyhlásenia predstavuje približne 80 percent všetkých profesionálnych futbalistov na Slovensku. "Prezident SFZ eviduje list od generálneho sekretára Medzinárodnej asociácie futbalových profesionálov (FIFPro) Thea van Seggelena, podľa ktorého má Únia futbalových profesionálov ich plnú podporu. Medzinárodná asociácia futbalových profesionálov je presvedčená, že Únia futbalových profesionálov je pre nich výlučným partnerom na Slovensku a iniciovala proces členstva ÚFP vo FIFPro," uvádza sa ďalej vo vyhlásení SFZ a ÚFP. Ako je známe, FIFPro združuje viac ako 65-tisíc profesionálnych hráčov a hráčok z 58 členských krajín.


Prezident Únie futbalových profesionálov Ján Mucha, ktorý je brankákom ŠK Slovan Bratislava, ocenil viaceré konkrétne kroky a iniciatívu Slovenského futbalového zväzu týkajúcu sa zvyšovania ochrany práv profesionálnych futbalistov prostredníctvom noriem SFZ, najmä registračného a prestupového poriadku SFZ. Šéfovia SFZ a ÚFP sa zhodli na vzájomnej spolupráci v súvislosti s analyzovaním a následnou zmenou predpisov Slovenského futbalového zväzu v oblasti riešenia sporov.


"Prezident SFZ a prezident ÚFP vyhlasujú, že ich spoločným záujmom je zabezpečenie zmluvnej stability medzi hráčmi a klubmi a v tejto súvislosti upozorňujú kluby profesionálneho futbalu a hráčov, že SFZ implementoval článok 12bis medzinárodného transferového poriadku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) do registračného a prestupového poriadku SFZ, týkajúcich sa záväzkov po splatnosti," píše sa v závere spoločného vyhlásenia SFZ a ÚFP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies