Monika Jankovská ako štátna tajomníčka končí

NETKY.SK • 3 September 2019, 14:50 • 2 min
Monika Jankovská ako štátna tajomníčka končí

BRATISLAVA - Monika Jankovská (Smer-SD) končí vo funkcii štátnej tajomníčky na ministerstve spravodlivosti. Oznámila to na dnešnej tlačovej konferencii. Aj naďalej však chce pôsobiť ako sudkyňa.

slovakia

left justify in out

"Nevidím dôvod, prečo by som nemohla pôsobiť v talári," vyjadrila sa bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti. Či bude opäť  kandidovať v parlamentných voľbách za Smer-SD nepovedala, považuje to za predčasné. Do odchodu z funkcie ju podľa vlastných slov nikto netlačil.

 

img

 

Tvrdí, že mobilný telefón jej nevzali, ale dobrovoľne ho vydala. Tak, ako dobrovoľne vydala všetky kódy k nemu, keďže nemá čo tajiť. Celú komunikáciu s Marianom K. označila za "údajnú", pretože, ako pripomína,  celá komunikácia mala pochádzať z telefónu, ktorý mal k dispozícii exsiskár Peter Tóth niekoľko mesiacov.

 

img

 

"Kde je garancia, že s telefónom nebolo manipulované?" pýtala sa dnes Jankovská na tlačovej besede. Ozrejmila, že funkcie štátnej tajomníčky sa vzdáva pod tlakom, ktorý sa dotýka jej rodiny.

 

"Mediálno-politický cirkus sa hlboko dotýka mojej rodiny, synov, matky, ktorí absolútne nemajú nič spoločne s politikou," skonštatovala. Tvrdí, že je mediálne lynčovaná. 

 

img

 

"Chceli ste moju verejnú popravu, aj prostredníctvom nepodložených informácii aj mediálneho lynču, tak ju tu máte," odkázala novinárom. Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonala u Jankovskej zaisťovacie úkony, odovzdala mobilný telefón. Podľa medializovaných informácií mala mať údajne intenzívne dialógy s Marianom K. Jankovská akékoľvek kontakty s ním počas dnešnej tlačovky opätovne odmietla.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies