Prezident odcestuje na summit NATO aj s ministrami obrany a zahraničných vecí

NETKY.SK • 15 Máj 2012, 06:36 • 2 min
Prezident odcestuje na summit NATO aj s ministrami obrany a zahraničných vecí

Prezident odcestuje na summit NATO aj s ministrami obrany a zahraničných vecí - Politika Prezident Ivan Gašparovič odcestuje 19. mája do Chicaga v USA, kde sa 20.

slovakia

left justify in out

img

Prezident Ivan Gašparovič odcestuje 19. mája do Chicaga v USA, kde sa 20. a 21. mája zúčastní na summite Severoatlantickej aliancie. Hlava štátu povedie na vrcholnú schôdzku slovenskú delegáciu, ktorej členmi budú aj podpredseda vlády a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, minister obrany Martin Glváč a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Peter Vojtek. 
      V rámci summitu sa prezident SR zúčastní na zasadnutí Severoatlantickej rady (NAC) na úrovni hláv štátov a vlád, ktoré sa bude venovať najmä strategickej diskusii o spôsobilostiach NATO s výhľadom do roku 2020. Nasledovať bude pracovná večera, na ktorej bude Gašparovič so spojencami diskutovať o budúcnosti Afganistanu a misie ISAF. V druhý deň summitu má prezident naplánované ďalšie dve zasadnutia NAC v rozšírených formátoch so skupinou vybraných partnerských krajín. 
      Po ukončení summitu NATO sa Gašparovič ešte v ten istý deň zúčastní na slávnostnom otvorení Honorárneho konzulátu Slovenskej republiky v Chicagu. V poradí dvanásty honorárny konzulát SR v USA bude sídliť v priestoroch Benediktínskej univerzity v Naperville, v štáte Illinois a novou honorárnou konzulkou SR bude Rosemary Macko Wisnosky. Na slávnostnom otvorení sa prezident Gašparovič stretne s honorárnymi konzulmi SR v USA a významnými predstaviteľmi politického, spoločenského a kultúrneho života a so zástupcami podnikateľskej komunity. 
      Benediktínska univerzita bola založená v roku 1887 za účelom vzdelávania českých a slovenských prisťahovalcov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies