Prezident Nemecka vyznamenal futbalových majstrov sveta

NETKY.SK • 10 November 2014, 18:47 • 2 min
Prezident Nemecka vyznamenal futbalových majstrov sveta

BERLÍN - Prezident Nemecka Joachim Gauck odovzdal v pondelok víťaznému tímu na futbalových majstrovstvách sveta najvyššie štátne vyznamenanie pre športovcov strieborný vavrínový list.

slovakia

left justify in out

Prezident spoločne s kancelárkou Angelou Merkelovou privítali futbalistov na slávnosti v berlínskom paláci Bellevue. Deň po 25. výročí pádu Berlínskeho múru prezident futbalistom pogratuloval k štvrtému titulu majstrov sveta a vyzdvihol, že to bol prvý triumf po zjednodení Nemecka. Tretí titul vyhralo bývalé Západné Nemecko v roku 1990 krátko pred zjednotením.
     

Kapitán víťazného tímu z MS v Brazílii Philipp Lahm sa Gauckovi s Merkelovou poďakoval za prijatie a podporu počas šampionátu. Prezident s kancelárkou prišli počas MS do Brazílie a navštívili aj nemeckú šatňu. Zverenci trénera Joachima Löwa vyhrali vo finále nad Argentínou 1:0 po predĺžení, predtým v semifinále deklasovali domácu Brazíliu 7:1.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies