NHL: Timo Meier sa 5 gólmi stal hviezdou zámorskej noci, Chára prekonal Stevensa

NETKY.SK • 18 Január 2022, 09:10 • 2 min
NHL: Timo Meier sa 5 gólmi stal hviezdou zámorskej noci, Chára prekonal Stevensa

NEW YORK – Hviezdou večera sa stal hráč San Jose Sharks Timo Meier, ktorý sa v zápase s Los Angeles zaskvel piatimi gólmi! Hráči New Yorku Islanders si poradili s Philadelphiou 4:1, Slovák Zdeno Chára nastúpil na svoj 1 636. zápas v základnej časti profiligy a v historickom rebríčku obrancov sa osamostatnil na druhom mieste, keď prekonal Scotta Stevensa (1635).

slovakia

left justify in out

Prvý hráč v klubovej histórii !

 

Meier sa stal prvým hráčom v klubovej histórii, ktorý nastrieľal v jednom zápase päť gólov. V celej NHL sa mu to podarilo ako piatemu hokejistovi od roku 2000 a prvému od 5. marca 2020, keď sa rovnakým kúskom blysol Mika Zibanejad pri víťazstve jeho NY Rangers nad Washingtonom (6:5 pp). V decembri 2007 dal päť gólov slovenský kanonier Marián Gáborík v drese Minnesoty v dueli proti New York Rangers. „Skutočne si nepamätám, kedy som dal naposledy päť gólov v jednom zápase. Možno v nejakom juniorskom zápase vo švajčiarskej lige. Je to skvelý pocit, mám veľkú radosť, ale na druhej strane nechcem lietať v oblakoch. Máme deň voľno a ide sa späť do práce. Je však pravda, že takýto zápas vám dodá sebavedomie," povedal 25-ročný Meier, ktorý v prvej tretine zaznamenal hetrik a po štyridsiatich minútach mal na konte päť gólov.

 

Naposledy skóroval v NHL päťkrát v úvodných dvoch tretinách bývalý slovenský útočník Peter Bondra, ktorému sa to v drese Washingtonu Capitals podarilo 5. februára 1994 proti Tampe Bay Lightning. Darilo sa aj Tomášovi Hertlovi, ktorý si pripísal štyri asistencie, obranca Erik Karlsson mal bilanciu 0+3 a zaznamenal jubilejnú 500. asistenciu v kariére. Štyri góly v drese Sharks v jednom zápase strelili pred Meierom aj Evander Kane, Hertl, Patrick Marleau a Owen Nolan.

 

 

Islanders zdolali Philadelphiu, ktorá natiahla svoju neslávnu šnúru na 8 zápasov

 

Islanders uštedrili Philadelphii ôsmu prehru za sebou. Chára odohral za "ostrovanov" 21:46 min. a bol najvyťažovanejší hráč tímu. Pripísal si plusový bod a zblokoval jednu strelu. V počte odohraných zápasov medzi obrancami má pred sebou už len Chrisa Cheliosa (1651), od rekordéra ho delí 15 štartov. V tabuľke všetkých hráčov je desiaty. Oporou Islanders bol opäť brankár Iľja Sorokin, ktorý chytil 26 striel a pripísal si tretie víťazstvo za sebou. Ani v jednom z uplynulých troch duelov nedostal viac ako dva góly. „Cítim sa fajn. Striedame sa po jednom zápase so Semjonom Varlamovom a vyhovuje nám to. Dobrý rytmus," poznamenal ruský brankár. Strelecké účty v sezóne si otvorili Casey Cizikas a Matt Martin, Brock Nelson pridal ku gólu aj asistenciu. 

 

 

Detroit zdolal Buffalo aj v druhom zápase za sebou

 

Detroit zvíťazil na ľade Buffala 3:2 po predĺžení. O triumfe Red Wings rozhodol v 63. minúte Dylan Larkin, ktorý predtým aj vyrovnal na 2:2. Detroit prehrával po dvoch tretinách 0:2, ale necelých 10 minút pred koncom znížil v oslabení Vladislav Namestnikov a odštartoval obrat hostí. „Bola to najlepšia tretia tretina, akú sme odohrali za dlhú dobu," spokojne konštatoval Larkin, ktorý je so siedmimi gólmi v predĺžení na piatom mieste v klubovej histórii. Pred ním sú len legendy Sergej Fiodorov (12), Brendan Shanahan, Steve Yzerman (obaja 9) a Pavel Dacjuk (8).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona