LOH 2020: Pozitívny Čech Širuček tvrdí, že Japonci majú podrobnejšie testy

NETKY.SK • 22 Júl 2021, 15:00 • 2 min
LOH 2020: Pozitívny Čech Širuček tvrdí, že Japonci majú podrobnejšie testy

Tri dni pred začiatkom olympijských hier sa český stolný tenista Pavel Širuček dozvedel, že v Tokiu sa z hotelovej izby nikam nedostane.

slovakia

left justify in out

Po pozitívnom teste na COVID-19 a nariadenej karanténe nechápavo krútil hlavou. Jeho meno síce figuruje v "pavúku" 1. kola dvojhry v sobotňajšom súboji s Austrálčanom Davidom Powellom, ale už teraz je isté, že hrať nebude. "Cítim sa na 85 percent fit, je to zvláštne. Som smutný, ale beriem to tak, že na svete sú aj horšie veci," zamyslel sa 28-ročný stolný tenista v rozhovore na webe iDnes.cz.

Širuček má zaujímavú teóriu

Širuček má vlastné vysvetlenie na to, prečo boli viacerí členovia českej výpravy po negatívnych testoch pred odchodom na OH po príchode do Japonska pozitívni. "Manželkina teta pracuje v laboratóriu na vyhodnocovanie vzoriek a vravela, že v Česku sa robia testy napríklad na dvadsať rôznych hodnôt, aby sa ušetrilo. V Japonsku sa však testy robia na sto alebo aj stodvadsať hodnôt. Sú drahšie a podrobnejšie. Preto sa tiež môže stať, že aj výsledky sú iné," povedal Širuček.

 

Prečítajte si: V Tokiu bude zakázaný fyzický kontakt. Vedenie hier však poskytne viac ako stotisíc prezervatívov!

 

Ľutuje dve skutočnosti
V súvislosti s nečakanou situáciou, do ktorej sa dostal, ľutuje najmä dve skutočnosti. "Nemôžem odletieť domov, ale musím zostať desať dní v hoteli. Dúfam, že po šiestich dňoch budem mať negatívny test. Môže sa však stať, že v Tokiu strávim aj dvadsať dní. Japonci sú striktní a navyše majú lockdown. Mrzí ma aj to, že zrejme prídem o solídnu porciu bodov do svetového rebríčka. Na olympiáde nemôže hrať každý a ja som si štart zabezpečil v náročnej kvalifikácii. Môže sa stať, že mi nedajú ani bod. Ešte sa to bude riešiť," vysvetlil Širuček.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: LOH 2020: Už zajtra odštartuje futbalový turnaj mužov

 

Ako sa cíti po zdravotnej stránke?
Jediný zdravotný problém, ktorý český stolný tenista pociťuje, je únava a mierna bolesť v krku. Myslí si však, že je to z cestovania, časového posunu a účinkov klimatizácie. "Nemám ani teplotu, takže ak som naozaj chorý, nemôžem mať ľahšie príznaky," dodal momentálne nehrajúci český stolnotenisový reprezentant. "Nehovorím, že mám smolu, nie som prvý ani posledný, komu sa to stane. Bohužiaľ, doba je taká, aká je, nikto s tým nič neurobí. Ale rovnako to nechápem, robili sme si test, než sme odleteli. Niekto to tam asi priniesol," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona