Prezident ČR Miloš Zeman začal štvordňovú oficiálnu návštevu Číny

NETKY.SK • 24 Október 2014, 18:13 • 2 min
Prezident ČR Miloš Zeman začal štvordňovú oficiálnu návštevu Číny

PRAHA/PEKING - Predovšetkým na prehĺbenie česko-čínskej spolupráce sa sústredí prezident ČR Miloš Zeman počas prebiehajúcej oficiálnej návštevy Čínskej ľudovej republiky, v rámci ktorej dnes nechýbal na otvorení Západočínskeho veľtrhu v meste Čcheng-tu. Informovali o tom české elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

Českého prezidenta sprevádza početná skupina podnikateľov, v ktorej nemal chýbať expremiér Petr Nečas.
     

V sobotu sa Zeman v meste Tchien-ťin zúčastní na podpise dokumentov medzi predstaviteľmi tohto mesta a zástupcami Juhočeského kraja, ako aj s predstaviteľmi spoločnosti Home Credit China.
     

Po presune rýchlovlakom do Pekingu strávi v čínskej metropole dva dni. Zúčastní sa tam na dvojstrannom podnikateľskom seminári, stretne sa s vedením Bank of China a absolvuje aj diskusiu s čínskymi študentmi.
     

Popri otvorení výstavy pri príležitosti 65. výročia nadviazania vzájomných diplomatických vzťahov medzi oboma krajinami na ambasáde ČR v Pekingu budú vrc

holmi návštevy rokovania hosťa z Prahy s najvyššími čínskymi ústavnými činiteľmi, prezidentom Si Ťin-pchingom a premiérom Li Kche-čchiangom. Po ich rokovaniach sa ráta s uzavretím asi desiatky bilaterálnych dokumentov v prítomnosti hláv oboch krajín.

     

Mala by byť medzi nimi aj koprodukčná dohoda s najväčšou čínskou televíziou CCTV o nakrútení nových častí populárneho animovaného seriálu s postavičkou českého krtka, v ktorých by sa mala objaviť aj čínska panda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies