Prezident Assad vyhlásil, že Sýria má najnáročnejšiu fázu vojny za sebou

NETKY.SK • 5 Jún 2017, 11:19 • 2 min
Prezident Assad vyhlásil, že Sýria má najnáročnejšiu fázu vojny za sebou

DAMASK - Sýrsky prezident Bašar Assad zhodnotil situáciu v krajine pozitívne. Podľa jeho názoru sa veci hýbu tým správnym smerom. V boji proti terorizmu a extrémistom, ktorí sa podieľali na rozvrátení krajiny si váži pomoc a oporu Ruska.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre indickú televíznu stanicu v Damasku sýrsky prezident Assad uviedol, že sa veci pohli "správnym smerom",  pretože "porazili teroristov".

 

Assadova armáda už dlhodobo čelí IS a extrémistickým skupinám v krajine od občianskych prevratov počas Arabskej jari. Prezidentova armáda za pomoci ruských spojencov zaznamenala veľký pokrok v boji proti radikálom na území Sýrie, vrátane oslobodenia celého mesta Aleppo.

 

Prezident sa vyjadril, že je rozhodnutý potlačiť silný vplyv IS v Sýrii v snahe zabrániť ďalšiemu utrpeniu civilistov, ktorí sú najvďačnejším cieľom radikálov. "Ak konečne prestanú západné krajiny a ich spojenci podporovať extrémistov veľmi masívnym spôsobom, som si istý, že najhoršie je za nami", vyjadril sa Assad v rozhovore.

 

Viac ako 320 000 ľudí bolo zabitých v Sýrii od začatia konfliktu v marci 2011, kedy sa uskutočnila séria masových demonštrácií proti vláde prezidenta Assada. Tento prevrat v krajine vyhnalo 11 miliónov ľudí zo svojich domovov, ktorí v strachu o svoj život boli nútení utiecť do Európy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies