Preteky WTCC už tento víkend opäť na Slovakia Ringu

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 07:00 • 2 min
Preteky WTCC už tento víkend opäť na Slovakia Ringu

ORECHOVÁ POTôŇ - Už zajtra sa na prvom slovenskom pretekárskom okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni predstaví svetová špička v pretekoch cestných automobilov kategórie FIA WTCC. Okrem najvýznamnejšieho podujatia tohto typu na Slovensku čaká návštevníkov aj bohatý sprievodný program a 4 ďalšie závody.

slovakia

left justify in out

Pod skratkou WTCC (World Touring Car Championship) sa po druhý krát na Slovensku uskutočnia najvýznamnejšie medzinárodné preteky cestných automobilov. Seriál WTCC existuje od roku 2005 a zúčastňujú sa ho reálne produkčné autá, t.j. všetky vozidlá majú svoj základ v bežných civilných modeloch. Vďaka vyrovnaným výkonom vozidiel sú tieto preteky mimoriadne divácky atraktívne. O množstvo súbojov, kontaktov a predbiehacích manévrov nie je núdza.

Okruh Slovakia Ring privíta WTCC v termíne 27.-28. apríla 2013. V roku 2012 si na toto podujatie vysielané televíznou stanicou EuroSport našlo cestu viac ako 40 000 divákov.

Na trati budete mať možnosť vidieť upravené automobily Honda Civic S2000, Chevrolet Cruze, Lada Granta Sport, Seat Léon WTCC, BMW 320. V aktuálnom poradí dominuje značka Honda a Lada. V rámci sprievodných sérií sa domácemu publiku predstaví aj mladý talentovaný Slovák Maťo Homola, ktorý ašpiruje na pódiové umiestnenie v rámci seriálu ETCC (European Touring Car Championship). Český pohár Renault Clio Cup je takisto už tradičnou súčasťou WTCC, z nových podujatí sa bude súťažiť v sérii Volkswagen Golf Castrol Cup a rakúskych podujatiach Tourenwagen Challenge a GT Cup Austria.

Viac informácií, organizačné pokyny a program nájdete na oficiálnej stránke podujatia a Slovakia Ringu: https://www.fiawtcc.com/events?idSeason=25 a https://www.slovakiaring.sk/fia-wtcc-world-touring-car-championship/

Lístky sú v predpredaji prostredníctvom siete Ticket Portal a stoja od 5€ (prírodná tribúna) do 35€ (krytá tribúna A).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies