Maďarsko uvoľní ďalšie opatrenia pre zaočkovaných

NETKY.SK • 30 Apríl 2021, 11:35 • 2 min
Maďarsko uvoľní ďalšie opatrenia pre zaočkovaných

BUDAPEŠŤ - Maďarsko uvoľní niektoré pandemické obmedzenia pre držiteľov vládou vydaných imunitných certifikátov.

slovakia

left justify in out

Nové kolo uvoľňovania v Maďarsku závisí od počtu podaných vakcín v krajine. Začať by malo v sobotu. Odvtedy budú mať držitelia certifikátov povolený vstup do vnútorných jedálenských priestorov, hotelov, divadiel, kín, kúpeľov, posilňovní, knižníc, múzeí a ďalších rekreačných zariadení. Predĺžia sa i otváracie hodiny podnikov do 23:00 a začiatok nočného zákazu vychádzania bude po novom až od polnoci.

 

img

Viktor Orbán sa vyjadril, že v Maďarsku už dostali prvú dávku vakcíny štyri milióny ľudí, čo je zhruba 40 % obyvateľstva. „V minulosti sme sa bránili zatváraním, čím sme spomalili šírenie vírusu. Teraz ale útočíme,“ povedal predseda maďarskej vlády s tým, že „vakcína je ako nepriestrelná vesta, od ktorej sa vírus odrazí“.

 

Mohlo by vás zaujímať: K vakcíne sa dostanú aj chronicky chorí pacienti. Budú zaočkovaní Modernou alebo Pfizerom


Maďarský minister zahraničia Péter Szijjártó vo štvrtok oznámil, že cestovanie medzi Maďarskom, Srbskom a Čiernou Horou bude pre držiteľov imunitných certifikátov z týchto krajín povolené bez karantén alebo povinnosti testovať sa. Rokovania v tejto veci vedie Budapešť aj s Gréckom a Izraelom, povedal.

Maďarsko je jediná krajina v Európskej únii, ktorá okrem vakcín schválených v bloku očkuje aj látkami z Číny a Ruska. Má druhú najvyššiu mieru očkovania v únii, no prudký nárast pandémie na jar krajine podľa Johns Hopkins University priniesol najvyššiu celkovú mieru úmrtnosti na milión obyvateľov na svete.
 

Prečítajte si: Vedeli ste, že jeden Slovák vyprodukuje priemerne 24 kilogramov plastového odpadu ročne?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies