Prepustený učiteľ napísal Ficovi: Polícia už skúma hospodárenie košickej obchodnej akadémie!

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 10:48 • 2 min
Prepustený učiteľ napísal Ficovi: Polícia už skúma hospodárenie košickej obchodnej akadémie!

KOŠICE – Hospodárenie Obchodnej akadémie Polárna v Košiciach bude skúmať už tretí útvar polície na základe listu, ktorý prepustený učiteľ Oto Žarnay napísal predsedovi vlády Robertovi Ficovi. Píše o tom v dnešnom elektronickom vydaní košický regionálny denník Korzár.

slovakia

left justify in out

Premiér Fico tvrdí, že sa zaoberal listom košického učiteľa Ota Žarnaya, ktorý vlani dostal výpoveď, keď upozornil na paušálne platby svojho zamestnávateľa komerčnej advokátke. Ako uvádza Korzár, tlačový odbor úradu vlády informoval, že kancelária premiéra sa s písomnosťou oboznámila a postúpila ho Národnej kriminálnej agentúre, ktorá organizačne spadá pod policajné prezídium. Premiér bude od kompetentných orgánov požadovať jasnú odpoveď o spôsobe vybavenia a výsledku prešetrenia každého podnetu. 

 

Bývalý učiteľ Obchodnej akadémie Polárna v Košiciach listom premiérovi reagoval na to, že Fico pred týždňom verejne vyzval občanov, aby mu hlásili podozrenia z korupčného správania. Žarnay vliste vysvetlil, že podozrenia z nehospodárneho nakladania s verejnými financiami po jeho podnete potvrdila kontrola hlavného kontrolóra Košického samosprávneho kraja, nikto však nebol potrestaný, len on prišiel o prácu. Fica žiada o nápravu. 

 

Korzár uvádza, že obstarávaním externých právnych služieb pre obchodnú akadémiu sa už polícia zaoberá na základe trestného oznámenia, ktoré Žarnay podal na odvodné oddelenie na sídlisku Nad jazerom v marci. Riaditeľ obvodného oddelenia oznámenie najprv postúpil kriminálnej polícii. Jej vyšetrovateľ mu o dva týždne podnet vrátil s tým, že vecne príslušná konať je poriadková polícia. Podozrenia z trestného činu machinácie pri verejnom obstarávaní, ktoré sa týkajú vyplatenia vyše 5 000 eur advokátke má preveriť príslušník obvodného oddelenia. Podozreniami z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku so škodou vyše 66 000 eur sa zaoberá vyšetrovateľ kriminálnej polície. Ide o sumu, ktorú škola v rokoch 2010 až 2013 vyplatila vedúcej technicko–ekonomického úseku a hospodárke. Riaditeľ nové miesta vytvoril, aj keď pre nedostatok financií prepúšťal pedagogických zamestnancov a paušálne im odňal osobné príplatky. 

 

Oto Žarnay súčasne podal na košický súd žalobu, v ktorej žiada, aby súd rozhodol, že škola s ním neplatne rozviazala pracovný pomer. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies