Teroristi plánovali ďalší útok v Paríži! Čo bol ich cieľ?

NETKY.SK • 14 Apríl 2022, 09:54 • 2 min
Teroristi plánovali ďalší útok v Paríži! Čo bol ich cieľ?

PARÍŽ - O ďalších plánovaných atentátoch prehovoril Mohammed Abrini, jeden z obžalovaných v súvislosti s teroristickými útokmi v hlavnom meste Francúzska v roku 2015.

slovakia

left justify in out

Útoky sa mali odohrať počas futbalového šampionátu Euro 2016 vo Francúzsku, namiesto toho teroristi 22. marca 2016 neplánovane zaútočili na letisko a metro v Bruseli. Uviedol to v stredu počas súdneho pojednávania. TASR správu prevzala od agentúry DPA.

 

img

Mohammed Abrini

 

Abrini sprevádzal 12. novembra 2015 teroristickú bunku z Brusela do Paríža, no ešte pred útokmi sa vrátil do Belgicka, lebo si podľa vlastných slov rozmyslel zabíjanie ľudí. 

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Chytili útočníka z newyorského metra. Aký mu hrozí trest?

 

Salah Abdeslam, jediný preživší údajný člen teroristickej bunky, mal údajne na sebe vestu samovražedného bombového atentátnika, ale namiesto toho, aby ju odpálil, odhodil ju na predmestí Paríža. Pred súdom vypovedal, že tiež zmenil názor. Na konci pojednávania sa Abdeslam rodinám obetí ospravedlnil.

 

img

Salah Abdeslam

 

Pri sérii útokov v Paríži 13. novembra 2015 teroristi strieľali do ľudí v koncertnom klube Bataclan a v baroch a reštauráciách po celom meste, celkovo zabili 130 ľudí. Traja samovražední bomboví útočníci odpálili svoje vesty pred štadiónom Stade de France, kde sa konal priateľský futbalový zápas Francúzska s Nemeckom. Na štadióne bol prítomný aj francúzsky prezident Francois Hollande, ktorého bezpečnostné zložky okamžite evakuovali.

 

K zodpovednosti za útoky sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát. Celkovo obvinili 20 údajných islamských extrémistov.

 

Možno vás zaujmeSituácia v Hlohovci sa vyostruje. Muž napadol policajta. Pri lustrácii nastalo prekvapenie!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies