Premiérka Radičová si v USA prevzala cenu Žena roka magazínu Glamour

NETKY.SK • 9 November 2010, 12:59 • 2 min
Premiérka Radičová si v USA prevzala cenu Žena roka magazínu Glamour

Premiérka Radičová si v USA prevzala cenu Žena roka magazínu Glamour

slovakia

left justify in out

img

Slovenská premiérka Iveta Radičová si dnes v New Yorku prevzala tohtoročné ocenenie Žena roka, ktoré už tradične udeľuje americký ženský časopis Glamour. Spolu s ňou prestížnu cenu na slávnostnom galavečere v Carnegie Hall udelili ďalším ženským osobnostiam vrátane prezidentiek Litvy a Libérie, ako aj premiérke Trinidadu a Tobaga.
Informácie potvrdil TASR hovorca slovenskej premiérky Rado Baťo. Dodal, že ocenená šéfka chorvátskej vlády Jadranka Kosorová si cenu neprišla osobne prevziať do New Yorku pre povinnosti vo vlasti. Galavečera sa však spolu s Ivetou Radičovou zúčastnila ocenená litovská prezidentka Dalia Grybauskaitéová, libérijská prezidentka Ellen Johnsonová-Sirleafová a premiérka Trinidadu a Tobaga Kamla Persad-Bissessarová.
Šéfka slovenskej vlády krátko pred podujatím priznala, že ocenenie si váži a potešilo ju. "Zároveň je to moment a fakt, ako to komentujú zahraničné médiá, ktorý opäť raz vyzdvihuje a výrazne zviditeľňuje Slovenskú republiku," uviedla pre TASR.
Iveta Radičová pripustila, že zastúpenie žien na najvyšších pozíciách na Slovensku oproti západným krajinám zvyklo bývať výrazne nižšie. K zmene dochádza podľa nej v ostatnom období, dôkazom toho je okrem jej postu aj predsedníčka Ústavného súdu SR Ivetta Macejková. "Sledujeme pohyb a zmenu. Podstatné je, že ak sa táto zmena po vyhodnotení o štyri roky ukáže ako pozitívna, tak to určite bude povzbudením aj pre iné ženy, aby sa s väčším odhodlaním pokúšali zaujať významné miesta vo vrcholových pozíciách," povedala šéfka kabinetu.
Časopis Glamour zaradil spomenuté političky medzi najvplyvnejšie ženy sveta. "Každá z nich ukázala skvelé vodcovské schopnosti, a ich práca je inšpiráciou pre dievčatá a ženy na celom svete," uviedla šéfredaktorka časopisu Glamour Cindi Leiveová.
Ocenenie Žena roka udelil časopis Glamour tento rok už dvadsiatykrát. Medzi tohtoročnými ocenenými sú aj jordánska kráľovná Rania, herečka Julia Roberts, speváčky Fergie a Cher, módna návrhárka Donatella Versace či lyžiarka Lindsey Vonnová.
V minulosti sa Ženami roka stali napríklad aj Condoleezza Riceová a Hillary Clintonová, či prvá dáma USA Michelle Obamová.
Po oficiálnom vyhlásení v Carnegie Hall nasledovala slávnostná večera všetkých ocenených.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies