Robert Fico: Pre deštrukciu právneho štátu žiadame stretnutie s Ursulou Von der Leyen

NETKY.SK • 20 Jún 2021, 16:14 • 2 min
Robert Fico: Pre deštrukciu právneho štátu žiadame stretnutie s Ursulou Von der Leyen

Opozícia sa chce stretnúť s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyen a hovoriť s ňou o stave právneho štátu na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Uviedol to predseda strany Smer-SD Robert Fico vo videu zverejnenom na sociálnej sieti. Ursula Von der Leyen má v pondelok 21. júna navštíviť Slovensko. "Keďže sme členským štátom EÚ považujeme stretnutie s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyen za nevyhnutné. Takéto stretnutie nemôže byť odsúvané zo žiadnych dôvodov," napísal Fico na sociálnej sieti.

 

Mohlo by vás zaujímať: Pellegrini odmieta tvrdenie, že sa dal tajne zaočkovať

 


„Sme svedkami úplného rozkladu právneho štátu na Slovensku," povedal vo videu Fico s tým, že momentálne sú mnohé osoby v rámci medializovaných káuz obvinené bez dôkazov a bezdôvodne sú vo väzbe. „Je to jasná kriminalizácia opozície, je to hrubé zneužívanie trestného práva na politické ciele," dodal. Deštrukciu právneho štátu pritom podľa neho Európska únia vníma veľmi citlivo, predovšetkým však v nečlenských štátoch. „Ak je tomu tak v nečlenských štátoch EÚ, o to viac sa inštitúcie EÚ musia zaujímať o situáciu v členských štátoch," vysvetlil Fico.

 

Prečítajte si: Sulík potreboval navnadiť svojich spolustraníkov, reagoval politológ Štefančík na jeho slová o preferenciách Hlasu-SD

V tejto veci očakávajú ústretovosť šéfky komisie a dúfajú, že k stretnutiu príde. „Pretože už sa nikto na to nemôže pozerať, čo táto vládna koalícia na Slovensku vystrája," dodal Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies