Premiéra Roberta Fica šokovali vyjadrenia britského veľvyslanca na Slovensku

NETKY.SK • 3 Marec 2024, 17:50 • 2 min
Premiéra Roberta Fica šokovali vyjadrenia britského veľvyslanca na Slovensku

Premiéra Roberta Fica (Smer-SD) šokovali vyjadrenia britského veľvyslanca na Slovensku Nigela Bakera v súvislosti s postojom vlády k vojne na Ukrajine a spochybňovaní podpory mieru na Ukrajine zo strany Západu.

slovakia

left justify in out

Predstavte si, že by v Londýne vystúpil náš veľvyslanec a bral by si do úst britskú vládnu politiku a britského premiéra, napísal Fico na sociálnej sieti.

Veľvyslanec Baker vo videu zverejnenom na sieti X povedal, že ho v posledných dňoch prekvapili vyjadrenia o tom, že Západ nepodporuje mier na Ukrajine. Pripomenul tiež, že Slovensko je súčasťou Západu, vrátane NATO a EÚ.

Diplomat sa vyslovil za spravodlivý a udržateľný mier. Pripomenul tiež, že samotná Ukrajina zvolala širokú skupinu krajín, aby s nimi na poslednom ekonomickom fóre v Davose prediskutovala dôležitosť spravodlivého a udržateľného mieru založeného na Charte OSN.

Predseda vlády hovorí, že má minimálne dva dôvody, prečo je presvedčený o neúprimnosti Západu v súvislosti s podporu mieru na Ukrajine. Tvrdí, že bývalý predseda britskej vlády Boris Johnson naliehal na Ukrajinu, aby nepodpísala mierovú zmluvu s Ruskom. Zmluva mala garantovať Ukrajine perspektívu EÚ a vojenskú neutralitu.

Zároveň mal mať súčasný britský minister zahraničných vecí David Cameron podľa Ficových slov militantné vystúpenie na pondelkovom samite lídrov EÚ v Paríži.

„A znovu zopakujem, že stratégia Západu využiť vojnu na Ukrajine na ekonomické, vojenské a politické oslabenie Ruska nefunguje,“ dodal premiér Fico.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sarah Horová
Zdroj spracované podľa RTVS, Foto: Premiér SR Robert Fico. (TASR)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies