Ako vyrobiť neprehliadnuteľné a kvalitné letáky?

NETKY.SK • 23 Jún 2021, 12:12 • 2 min
Ako vyrobiť neprehliadnuteľné a kvalitné letáky?

Cítite, že vášmu podnikaniu by sa zišiel nejaký stimul, ktorý vám prinesie viac objednávok? Letáky môžu byť jedným z finančne nenáročných spôsobov, akým ľahko a rýchlo dosiahnete, že o vašej značke, akciovej ponuke či pripravovanom podujatí sa dozvie široké publikum.

slovakia

left justify in out

Na čo si dávať pozor, ak sa rozhodnete spraviť si efektívne letáky? Prečítajte si tento článok a dozviete sa, ako postupovať, aby ste sa vo finále mohli tešiť z perfektných letákov, a mohli ich začať distribuovať vo svojom okolí.

 

Neprehliadnuteľný grafický návrh

Aby leták oslovil príjemcov, musí ich v prvom rade okamžite zaujať v množstve ďalších reklamných letákov. Vyniknúť môžete nápaditým a originálnym spracovaním, netradičným formátom, alebo napríklad zaujímavým zvýraznením kľúčových grafických prvkov.

 

Efekt profesionality vám pomôžu dosiahnuť aj kvalitné fotografie produktov. Čím viac si dáte záležať na svojich prezentačných materiáloch, tým serióznejšie pôsobíte na zákazníkov. Neoplatí sa šetriť na grafike, pretože výsledný dojem z letáku tým značne utrpí. Návrh si môžete pripraviť buď vo vlastnej réžii, prípade využiť dostupné šablóny, alebo sa obrátiť na profesionálov.

 

Zamerajte sa na kvalitný obsah

Ak sa vám podarilo z estetickej stránky upútať potenciálnych zákazníkov, ešte nemáte celkom vyhraté. Nemenej dôležitá je aj obsahová stránka letáku. V ideálnom prípade by ste mali stručne, jasne a zrozumiteľne formulovať svoju ponuku, ukázať, aké výhody prezentovaný produkt alebo služba má a aké problémy dokáže vyriešiť, no a samozrejme motivovať k nákupu. Všetky informácie by mali byť logicky usporiadané, čo môžete umocniť práve zladením obsahu s formou.

 

Nezabudnite na leták umiestniť všetky podstatné kontaktné a identifikačné údaje, aby bolo každému jasné, kam má ísť, ak chce u vás nakúpiť. Samozrejmosťou by mala byť aj bezchybná gramatika, takže si všetky texty viackrát skontrolujte. Nechcete predsa pôsobiť nedbalým dojmom.

 

Ako zistíte návratnosť investície do letákov?

Ak je vaším cieľom rozšírenie povedomia o vašej značke, upozornenie na novú službu či produkt, ktorý pribudol do vášho portfólia, je dobré, ak máte možnosť neskôr úspešnosť letákovej kampane jednoducho zhodnotiť. Práve z tohto dôvodu sa oplatí na leták umiestniť napríklad unikátny kód, ktorý môžu zákazníci pri objednávke zadať, použiť leták ako kupón na zľavu priamo u vás v predajni alebo si zvolilť inú merateľnú stratégiu.

 

Kde letáky vytlačiť?

Tlač letákov je posledným faktorom, ktorý dokáže ovplyvniť výsledný efekt a úspešnosť letákovej kampane. Výberom kvalitného papiera a prípadným zušľachtením jeho povrchu matnou či lesklou fóliou alebo parciálnym UV lakom zabezpečíte, že vaše letáky budú vyzerať prvotriedne. Doma na bežnej tlačiarni by ste takýto efekt len ťažko dosiahli a nekvalitná tlač pôsobí amatérsky.

 

Objednať letáky online u justprint.sk sa oplatí. Za svoje peniaze získate pôsobivé reklamné materiály žiariace živými farbami a pýšiace sa dokonalou povrchovou úpravou. Čokoľvek si navrhnete, nič nie je problém zrealizovať!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies