Značku Regionálny produkt Pohronie získali ďalší výrobcovia

NETKY.SK • 24 Február 2023, 16:30 • 2 min
Značku Regionálny produkt Pohronie získali ďalší výrobcovia

ŽIAR NAD HRONOM - Značku Regionálny produkt Pohronie získali ďalší štyria výrobcovia remeselných výrobkov. Certifikáty im občianske združenie (OZ) Žiarska kotlina, ktoré je koordinátorom značky, slávnostne odovzdalo v polovici februára. Uviedla koordinátorka regionálneho značenia Slavomíra Zaťková.

slovakia

left justify in out

Značku regionálneho produktu získali vo výzve na predkladanie žiadostí o získanie označenia, ktorú OZ vyhlásilo vlani v septembri, štyria výrobcovia z regiónu Pohronie. Ide o mydlové výrobky z Trnavej Hory, prírodnú šťavu z čučoriedok z Tekovskej Breznice, bylinkové výrobky z Kalnej nad Hronom a výrobky z dreva z obce Prestavlky. V skoršej marcovej výzve certifikát získalo šesť výrobcov, medzi nimi napríklad kremnická kamenina z Kunešova, pletené výrobky z pedigu z Brehov či drevený riad z obce Prochot.

 

Označenie Regionálny produkt Pohronie vzniklo v roku 2017, certifikáty doposiaľ získalo už 25 výrobcov. Značka je udeľovaná výrobcom remeselných výrobkov, poskytovateľom služieb či organizátorom podujatí, žiadosti o jej získanie posudzuje odborná komisia. Do územia pôsobnosti označenia Regionálny produkt Pohronie patria mestá o obce okresov Žiar nad Hronom, Žarnovica a Levice. "Udelením značky sa snažíme vyzdvihovať jedinečnosť a kvalitu regionálnych produktov a služieb, ale nezabúdame ani na podporu ich výrobcov, ktorí práve v našom území šetrne a v súlade so životným prostredím hospodária," priblížilo združenie Žiarska kotlina s tým, že dôležitým poslaním je tiež podpora spolupatričnosti medzi výrobcami a obyvateľmi regiónu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies