Premiér Ódor: "S politickými stranami rokujem o podpore vládnych návrhov zákonov"

NETKY.SK • 27 August 2023, 15:30 • 2 min
Premiér Ódor: "S politickými stranami rokujem o podpore vládnych návrhov zákonov"

BRATISLAVA – Premiér Ľudovít Ódor rokuje s politickými stranami o podpore vládnych návrhov zákonov. Na predloženie materiálov súvisiacich so stabilizáciou pediatrov a so zmenami v Trestnom zákone na mimoriadnu schôdzu parlamentu má zatiaľ prisľúbenú podporu 30 poslancov. Ódor to uviedol v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12.

slovakia

left justify in out

Prvý návrh je podľa neho dôležitý preto, aby sa upokojila situácia v súvislosti s pediatrami. "Druhý návrh sa týka toho, že duševne chorí ľudia nemôžu pobehovať po ulici a páchať trestné činy," podotkol predseda vlády. Verí, že oba návrhy v parlamente získajú podporu. "Nemám to garantované, ale ďalej rokujem s politickými stranami," dodal.

 

Ódor zopakoval, že vláda stiahne tieto návrhy z legislatívneho procesu, ak by sa k nim objavili nesúvisiace zmeny. "O obsahu je vždy možné debatovať, ale ak tam chce niekto prilepiť niečo, čo absolútne nesúvisí s tou témou, sme pripravení tieto návrhy stiahnuť. Nechceme sa dostať do predvolebnej kampane alebo do prestrelky politických strán," doplnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Aktuality.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies