Ministerstvo vnútra zabezpečí školám samotesty aj osobné ochranné prostriedky

NETKY.SK • 13 August 2021, 06:05 • 2 min
Ministerstvo vnútra zabezpečí školám samotesty aj osobné ochranné prostriedky

BRATISLAVA - Ministerstvu zdravotníctva Slovenskej republiky vláda uznesením nariadila dodať školám zásoby testov, samotestov a ochranných pomôcok. Taktiež má pripraviť návod na použitie týchto samostestov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra školám dodá zásoby testov a samotestov na zistenie prítomnosti ochorenia COVID-19 a osobné ochranné prostriedky. Vyplýva to z uznesenia, ktoré na večernom rokovaní vo štvrtok 12. augusta schválila vláda. Zabezpečiť by ich mal do piatich pracovných dní odo dňa vydania príslušného rozhodnutia o použití pohotovostných zásob Správou štátnych hmotných rezerv SR. Okrem prepravy okresným úradom v sídle kraja zaistí aj uskladnenie týchto materiálov a výdaj školám a školským zariadeniam.

 

img

 

Prečítajte si: Stáva sa očkovanie vstupenkou na kultúrne akcie?

Ministerstvu zdravotníctva Slovenskej republiky vláda uznesením nariadila pripraviť návod na použitie samostestov slúžiacich na odber biologického materiálu na účel detekcie ochorenia. Zverejniť by ho malo na svojej webovej stránke s tým, že o tom bude informovať okresné úrady v sídle kraja a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Rezort zdravotníctva by mal tiež vykonať potrebné opatrenia na používanie týchto samotestov.

 

Možno vás zaujme: Aké zmeny prináša nový Covid automat?

Podpredsedovi vlády a ministrovi financií Igorovi Matovičovi vláda nariadila, aby uvoľnil cez rozpočtové opatrenia z kapitoly Všeobecná pokladničná správa finančné prostriedky pre Ministerstvo vnútra SR, aby mohlo vykonať svoju úlohu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies