Premiér odkazuje učiteľom: Do volieb nemôžeme viac urobiť

NETKY.SK • 23 Január 2016, 12:28 • 2 min
Premiér odkazuje učiteľom: Do volieb nemôžeme viac urobiť

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) dnes vyhlásil, že vláda do 5. marca, teda do parlamentných volieb, nemôže pre učiteľov, ktorí sa rozhodujú, že v pondelok 25. januára vstúpia do ostrého štrajku, nič viac urobiť. Oznámil to na Úrade vlády za účasti ministra školstva Juraja Draxlera.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v kontexte toho, že exekutívy, ktorých bol Smer-SD v rokoch 2006 až 2010 a 2012 až 2016 súčasťou, učiteľom celkovo zvýšili plat o takmer 50 percent. Rovnako upozornil, že legislatívny proces je v tomto volebnom období uzavretý.

 

Potvrdil však, že pokiaľ bude jeho strana po marcových parlamentných voľbách súčasťou novej vlády, tak má záujem na ďalšom zvyšovaní platov učiteľov. Ich zástupcovia sa okrem toho môžu aktívne zúčastniť na tvorbe časti programového vyhlásenia, ktoré sa bude týkať školstva.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies