Premiér na DOD oslávil aj svoje meniny a pohostil návštevníkov

NETKY.SK • 7 Jún 2014, 15:48 • 2 min
Premiér na DOD oslávil aj svoje meniny a pohostil návštevníkov

BRATISLAVA - Na Úrad vlády SR dnes od 10. hodiny prúdili davy ľudí. Aj tento rok ich prilákala možnosť nazrieť do priestorov, do ktorých sa bežný smrteľník dostane iba počas Dňa otvorených dverí (DOD).

slovakia

left justify in out

Po 12. hodine skupinu návštevníkov privítal v Ružovom salóniku premiér Robert Fico. Ako uviedol, ide o tú časť úradu vlády, v ktorej prijíma zahraničné návštevy a konajú sa tam stretnutia na najvyššej úrovni medzi štyrmi očami. Keďže dnes oslavuje meniny, využil túto príležitosť a pozval prítomných na prípitok. Niektorí jeho prítomnosť využili na spoločné fotenie.
      

Ako poznamenal Fico, záujem o toto podujatie je veľký, takže v ňom budú pokračovať aj na budúci rok.
      

Pre verejnosť je podľa neho najzaujímavejšia miestnosť, v ktorej pravidelne v stredu zasadá vládny kabinet. "Tam sa prijímajú najvýznamnejšie rozhodnutia," vysvetlil. Pre návštevníkov však niektoré dvere zostali zatvorené, patrila k nim aj pracovňa predsedu vlády.
      

Predpoludním sa na Úrade vlády SR objavil aj minister životného prostredia Peter Žiga. Tentoraz tam nebol pracovne. Prišiel so svojimi dvomi deťmi, aby im poukazoval pre neho dôverne známe priestory.
      

Deň otvorených dverí priniesol tiež bohatý sprievodný program - okrem vystúpení rôznych umeleckých skupín, hudby ministerstva vnútra, Vojenskej hudby Ozbrojených síl (OS) SR aj vystúpenie jednotky čestnej stráže OS SR. K dispozícii boli rôzne prezentačné stánky, poradňa zdravia, prehliadka vozidla rýchlej zdravotníckej služby či hasičskej techniky. Policajti predviedli ukážku zásahu dolapenia páchateľa, ako i zásah s policajnými psami. Meteorológovia zo SHMÚ záujemcom ukázali, ako sa predpovedá počasie.
      

Úrad vlády sa týmto podujatím zároveň zapojil do Víkendu otvorených parkov a záhrad. Lippayova arcibiskupská záhrada, ktorá je inak pre verejnosť neprístupná, vznikla v 17. storočí. Ostrihomský arcibiskup František Forgách tam dal vysadiť ovocné stromy a neskôr okrasné dreviny. Najväčšiu slávu zažila za čias arcibiskupa Juraja Lippaya.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies