Premier League vzdá hold tragédii v Hillsborough: Zápasy odohrajú s oneskorením!

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 12:14 • 2 min
Premier League vzdá hold tragédii v Hillsborough: Zápasy odohrajú s oneskorením!

LONDÝN - Všetky futbalové zápasy v Anglicku, ktoré sú naplánované medzi 11. - 14. aprílom, budú mať výkop so sedemminútovým oneskorením. Anglická Futbalová asociácia (FA) sa takýmto spôsobom rozhodla pripomenúť 25. výročie tragédie na štadióne Hillsborough v Sheffielde.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, 96 fanúšikov Liverpoolu zahynulo 15. apríla 1989 v Sheffielde počas semifinále Anglického pohára (FA Cupu) s Nottinghamom Forest pri tlačenici. Nezávislá skupina vyšetrovateľov dospela k záveru, že v prípade dodržania správneho postupu mohli polícia a ďalšie bezpečnostné zložky zachrániť až 41 životov. Podľa zistení sa polícia snažila zvaliť vinu na divákov, aby zakryla vlastné chyby. 

 

Podľa FA význam sedemminútového posunu spočíva v tom, že inkriminovaný duel z roku 1989 ukončili po šiestich minútach o 15.06 h miestneho času. Pred každým stretnutím si obete uctia minútou ticha.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies