Londýn predbehol Paríž, bol vyhlásený za destináciu sveta

NETKY.SK • 26 Marec 2019, 19:15 • 2 min
Londýn predbehol Paríž, bol vyhlásený za destináciu sveta

Ak ste ešte nikdy neboli v Londýne, nemali by ste otáľať. Hlavné mesto Spojeného kráľovstva je totiž podľa serveru TripAdvisor najlepšou destináciou sveta. Rozhodli o tom sami cestovatelia v rámci výročných cien Traveller 's Choice. Britská metropola tak predstihla Paríž, ktorá rebríčku dominovala minulý rok.

slovakia

left justify in out

Londýn možno nemá toľko pamiatok, návštevníkov napriek tomu láka svojou jedinečnou atmosférou, kde sa história stretáva so súčasnosťou.

 

Hlavné mesto Veľkej Británie láka množstvom múzeí a galérií, napríklad jednou z tých svetovo najvýznamnejších - Tate Modern.

 

Milovníci nákupov potom môžu vyraziť na preslávenú Oxford Street, ktorá patrí medzi najdrahšie nákupné ulice sveta ako je parížsky bulvár Champs-Élysées alebo newyorská 5. Avenue.

 

img

 

Na druhom mieste skončil Paríž, ktorý si s Londýnom tentoraz prehodil poradie. Napriek tomu je mesto tisícok svetiel turistickou stálicou, veď Francúzsko stále patrí k najnavštevovanejším destináciám na svete - v roku 2017 ju videlo 86,9 milióna turistov. Paríž láka romantickými ulicami, múzeami, galériami, pamiatkami a samozrejme gastronómiou.

 

Praha predbehla New York i Sydney

 

Trojicu najlepších destinácií uzatvára Rím, ktorý TripAdvisor opisuje ako ohromné ​​múzeum pod holým nebom. Hlavné mesto Talianska láka na rad pamiatok, či už sú to pozostatky z doby Rímskej ríše ako Koloseum či Forum Romanum, alebo novšie pamätihodnosti v podobe Fontány di Trevi a podobne. V Ríme sa však nevyhnete davom, teda ak sa nechcete vydať trochu alternatívnou cestou.

 

V rebríčku destinácií ďalej figurujú ostrovy Kréta, Bali či Phuket, následne Barcelona, ​​Istanbul, Marakéš a desiatku uzatvára Dubaj. Jedenáste miesto obsadila Praha, ktorá predbehla aj New York, Tokio, Lisabon alebo Sydney.

Najlepšie destinácie sú ďalej rozdelené i podľa konkrétnych svetadielov aj krajín.

 

Napríklad najlepšie hodnoteným miestom v Rakúsku je Viedeň, so Salzburgom či lyžiarskymi strediskami Sankt Anton am Arlberg, Eben am Achensee, Neustift im Stubaital a ďalšími. Najlepšími destináciami v Nemecku sú Berlín, Mníchov, Hamburg, Kolín nad Rýnom a piate sú Drážďany.

 

Ceny portálu TripAdvisor sú vyhodnocované na základe algoritmu, ktorý analyzuje tisíce užívateľských recenzií. Podľa nich potom zostavuje poradie. Tento rok boli zatiaľ vyhlásené kategórie najlepší hotel, ktorý nájdete v Kostarike, a najlepšia pláž, ktorá sa nachádza na ostrove patriacom k Brazílii.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies