Ukrajinci zabili námestníka šéfa ruskej okupačnej správy Vitalija Hura

NETKY.SK • 7 August 2022, 10:47 • 2 min
Ukrajinci zabili námestníka šéfa ruskej okupačnej správy Vitalija Hura

CHERSON - Predstaviteľ ruskej okupačnej správy v Chersonskej oblasti na Ukrajine, Vitalij Hura, po sobotňajšom pokuse o atentát na jeho osobu zomrel.

slovakia

left justify in out

Hura bol námestníkom šéfa ruskej okupačnej správy v meste Nova Kachovka a podľahol svojim zraneniam, napísala na sociálnej sieti Telegram miestna predstaviteľka Katerina Gubarevová.

Na Vitalija Huru zaútočili v sobotu ráno v jeho dome a spôsobili mu ťažké strelné zranenia, v dôsledku ktorých bol v kritickom stave, povedal zdroj z Ruskom podporovanej správy agentúre TASS.

Nova Kachovka sa nachádza približne 80 kilometrov východne od mesta Cherson, pripomína AFP. Od začiatku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine bolo zaznamenaných už niekoľko pokusov o atentát na Moskvou dosadených predstaviteľov ukrajinských oblastí.

Rusko počas uplynulých mesiacov ovládlo rozsiahlu časť Chersonskej i časť susednej Záporožskej oblasti, kde ako menu zaviedlo ruský rubeľ a začalo vydávať ruské pasy.

Protiofenzívou sa ukrajinskej armáde podarilo opätovne ovládnuť niektoré časti Chersonskej oblasti, doposiaľ však neprelomila ruskú obranu samotného mesta Cherson, píše AFP.

 

Prečítajte si aj: Zelenskyj: Zachraňujeme aj Európu, žiadame o ďalšie zbrane



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona