Premiér Igor Matovič ide do domácej karantény. Stretol sa s pozitívne testovanou osobou na koronavírus

NETKY.SK • 4 November 2020, 16:25 • 2 min
Premiér Igor Matovič ide do domácej karantény. Stretol sa s pozitívne testovanou osobou na koronavírus

BRATISLAVA – Predseda vlády SR Igor Matovič poputuje do domácej izolácie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako Matovič informoval na sociálnej sieti Facebook, dostal sa do kontaktu s osobou, ktorá mala pozitívny test na nový koronavírus. Keďže si premiér dáva záležať na dodržiavaní prísnych epidemiologických nariadení a ich rešpektovanie požaduje aj širokej verejnosti, bude musieť absolvovať domácu karanténu.  

 

Matovič absolvuje karanténu

„Nuž ... pravidlá musia platiť pre každého rovnako ... keďže som bol v kontakte s pozitívne testovaným ... hlásim odchod do domácej karantény. Koniec hlásenia a držte sa,“ napísal premiér v príspevku.

 

 

Dodal, že ak bude spoločnosť držať pri sebe, bude silnejšia ako vírus. „A hoci máme našu vlastnú slovenskú medzičasom odskúšanú atómovú zbraň na covid (plošné testovanie) ... bude to ešte veľmi ťažké, ale dokážeme to,“ uzavrel Matovič. S najväčšou pravdepodobnosťou premiér o tri až štyri dni podstúpi PCR test. Ak bude mať negatívny výsledok, vráti sa späť k svojim povinnostiam .  

 

Prečítajte si tiež: Šéf rezortu zdravotníctva Krajčí je opäť v karanténe a necíti sa "úplne zdravo"

 

Izoláciu už absolvovali aj dvaja ministri

Pritom nejde o ojedinelí prípad, kedy musí domácu izoláciu podstúpiť verejný funkcionár. Karanténu už dvakrát od leta absolvoval minister zdravotníctva Marek Krajčí a šéf rezortu práce Milan Krajniak.

 

img

 

Obaja sa museli izolovať potom, čo prišli do kontaktu s osobou, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Povinnú izoláciu pritom musel podstúpiť aj hlavný hygienik Ján Mikas.

 

Mohlo by vás zaujímať: Minister Krajčí je v karanténe, dostal sa do kontaktu s pozitívne testovaným

 

Najnovšie sa stala terčom Matovičovej kritiky aj prvá námestníčka Generálnej prokuratúry Viera Kováčiková, ktorá mala počas víkendového celoplošného testovania pozitívny výsledok antigénového testu.

 

img

 

Kováčiková však aj napriek tomu zašla do budovy generálnej prokuratúry údajne odovzdať agendu, aby jej kolegovia mohli v práci kontinuálne pokračovať.

 

Ako uviedla hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová, prvá námestníčka neprišla s nikým do styku, dokumenty aj s odkazom nechala na pracovnom stole.

 

Prečítajte si viac: Minister práce Krajniak nasleduje Krajčího, skončil v domácej karanténe

 

Ochranné pomôcky pred koronavírusom si môžete objednávať na shop.netky.skNa sklade sú dezinfekčné gély, ale aj ochranné rúška - jednorázové i textilné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies