Premiér E. Heger navštívil školu v Hnúšti, ktorá zrealizovala projekt na boj proti šikane

NETKY.SK • 19 Február 2023, 15:00 • 2 min
Premiér E. Heger  navštívil školu v Hnúšti, ktorá zrealizovala projekt na boj proti šikane

Hnúšťa - Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) v piatok ( 17.2.) navštívil Základnú školu Klokočova v Hnúšti, ktorá vďaka financiám z rezervy predsedu vlády zrealizovala projekt zameraný na boj proti šikane a kyberšikane.

slovakia

left justify in out

Škola musí byť miestom, kde sa deti cítia bezpečne, je to v podstate ich druhá rodina.  "Žijeme v 21. storočí, storočí digitálnom, preto je veľmi dôležité, aby sa deti vzdelávali v oblasti internetových hrozieb a naučili sa, ako kyberšikane predchádzať, a chránili sa navzájom. "  Deťom treba vštepovať ideály, aby v dospelosti predchádzali takýmto problémom uviedol Heger pri návšteve školy, kde sa zúčastnil na vyhodnotení výtvarnej súťaže v rámci projektu NIE šikanovaNIE. Z rezervy predsedu vlády bolo podporených 17 projektov zameraných na boj proti šikane a kyberšikane v celkovej hodnote viac ako 100.000 eur, hnúšťanská škola na svoj projekt získala približne 10.000 eur. V rámci jeho realizácie organizovala besedy pre deti i rodičov i výchovno-vzdelávacie akcie, financie použila aj na propagáciu rôznych foriem starostlivosti o duševné zdravie. "Vzdelávanie prebiehalo v niekoľkých fázach, počas ktorých mali deti prednášky, hravou formou sa zoznámili s touto témou. Využili sme aj dotazníky, v ktorých sme sa detí pýtali, či sa stretli s kyberšikanou a ako ju riešili. Počas tohto projektu sme ich naučili, ako to majú zvládať, koho kontaktovať, ale aj ako tento problém riešiť," doplnil školský psychológ Jozef Žilík. Pracovný program dočasne povereného premiéra v piatok pokračoval návštevou Lesníckeho skanzenu vo Vydrovskej doline pri Čiernom Balogu a prehliadkou Špecializovaného liečebného ústavu Marína v Kováčovej. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies