Premiér cestuje do Mongolska a Vietnamu, vráti sa budúci týždeň

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 08:22 • 2 min
Premiér cestuje do Mongolska a Vietnamu, vráti sa budúci týždeň

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico dnes odcestoval do Mongolska a Vietnamskej socialistickej republiky. Ako informoval tlačový odbor úradu vlády, v dňoch 15. až 16. júla sa Fico zúčastní na summite ASEM, ktorý sa uskutoční v hlavnom meste Mongolska Ulánbátare.

slovakia

left justify in out

Hlavnou témou summitu bude ďalšie smerovanie ASEM-u, keďže v tomto roku oslavuje 20. výročie založenia. Zameriavať sa bude aj na rozvoj hospodárskej spolupráce či na globálne a regionálne výzvy. Vo Vietname bude premiér 17. až 19. júla. Do vlasti sa vráti v stredu 20. júla v skorých ranných hodinách.


Na summite ASEM sa lídri budú zaoberať súčasným stavom svetového hospodárstva, hovoriť budú o medziregionálnom obchode a o tokoch investícií, ale aj o dosiahnutí inkluzívneho hospodárskeho rastu. Rokovať budú tiež o digitálnej a dopravnej prepojiteľnosti. Fórum Ázia – Európa (ASEM) vzniklo v roku 1996 ako spoločenstvo pre dialóg a spoluprácu medzi Európou a Áziou. Summity sa konajú striedavo v Ázii a Európe, predchádzajúci bol v roku 2014 v talianskom Miláne. V súčasnosti má ASEM 53 členov.


Po skončení summitu v Mongolsku predseda vlády navštívi v dňoch 17. – 19. júla Vietnamskú socialistickú republiku. V hlavnom meste Hanoj sa stretne s predsedom vlády Nguyenom Xuan Phucom, absolvuje prijatie u prezidenta Tran Dai Quanga či predsedníčky Národného zhromaždenia Nguyen Thi Kim Nganovej. Návšteva je zameraná na zlepšenie hospodárskej spolupráce medzi obidvoma krajinami. Počas spoločného rokovania budú predsedovia vlád diskutovať o vzájomných slovensko-vietnamských vzťahoch či o hospodárskej a obchodnej spolupráci medzi oboma krajinami.


Počas návštevy Hanoja predseda vlády otvorí v Slovenskom dome výstavu SK PRES, stretne sa s predstaviteľmi spoločnosti Vietnamsko-slovenského priateľstva a taktiež sa stretne aj so slovenskými podnikateľmi, ktorí majú záujem investovať vo Vietname.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies