Predstavitelia OSN v Sýrii tlačia na vyšetrenie údajného chemického útoku

NETKY.SK • 24 August 2013, 12:35 • 2 min
Predstavitelia OSN v Sýrii tlačia na vyšetrenie údajného chemického útoku

DAMASK - V snahe presvedčiť sýrsku vládu, aby povolila expertom a inšpektorom svetovej organizácie vyšetriť údajný chemický útok z tohto týždňa, pricestovala dnes do Damasku vysoká predstaviteľka OSN pre odzbrojenie Angela Kaneová.

slovakia

left justify in out

Bezprostredne po svojom príchode však v sýrskej metropole s novinármi nehovorila, poznamenala agentúra AP. Protivládni aktivisti obviňujú vládu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, že v stredu tento týždeň vykonala na východnom predmestí Damasku útok jedovatým plynom, pri ktorom zahynulo množstvo ľudí. Údaje o počte mŕtvych sa pohybujú od 136 až do 1300. Vláda Sýrie však tieto tvrdenia považuje za "absolútne nepodložené".

Vlády Spojených štátov, Británie, Francúzska a Ruska už všetky do jednej vyzvali Asadov režim a vzbúrencov bojujúcich za jeho zvrhnutie, aby spolupracovali so Spojenými národmi a umožnili expertom OSN, ktorí sa už v Sýrii v súčasnosti nachádzajú, vyšetriť najnovšie údajné použitie chemických látok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies