Predsedu snemovne Paula Ryana republikáni znovu nominovali na tento post

NETKY.SK • 16 November 2016, 11:16 • 2 min
Predsedu snemovne Paula Ryana republikáni znovu nominovali na tento post

WASHINGTON - Predsedu americkej Snemovne reprezentantov Paula Ryana dnes jeho kolegovia republikáni jednomyseľne nominovali na znovuzvolenie do tejto funkcie v novom Kongrese. Voľba sa uskutoční budúci rok v januári. Na Twitteri o tom informovala strana po schôdzi republikánskych členov snemovne.

slovakia

left justify in out

Ryan, ktorý nemal medzi spolustraníkmi žiadnych vyzývateľov do súboja o funkciu, bol nominovaný za zasadnutí všetkých republikánskych zákonodarcov zo snemovne; konalo sa za zatvorenými dverami. Hlasovanie ho teda čaká v januári, keď budú nového predsedu voliť všetci členovia novej snemovne - demokrati aj republikáni.

 

Republikáni si vo voľbách do snemovne a do senátu 8. novembra udržali väčšinu v oboch týchto komorách Kongresu. V tento deň sa konali aj prezidentské voľby, v ktorých zvíťazil republikánsky kandidát Donald Trump nad demokratickou súperkou Hillary Clintonovou, pripomenula dnes tlačová agentúra Reuters.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies