AKTUALIZÁCIA Predseda parlamentu Boris Kollár mal v Bratislave vážnu dopravnú nehodu, medzi zranenými je aj jeho ochrankár a vodič

NETKY.SK • 24 Október 2020, 19:02 • 2 min
AKTUALIZÁCIA Predseda parlamentu Boris Kollár mal v Bratislave vážnu dopravnú nehodu, medzi zranenými je aj jeho ochrankár a vodič

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Boris Kollár mal v Bratislave vážnu dopravnú nehodu. Zároveň sa zranil aj jeho osobný vodič spolu s ochrankárom.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 24. októbra 19:50

Informoval o tom premiér Igor Matovič (OĽaNO) na tlačovej besede. V hlavnom meste došlo k vážnej dopravnej nehode, ktorej bol účasným aj predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina)

 

"Držíme týmto trom ľuďom palce, aby mali čo najmenšie dosahy na svoje zdravie," povedal Matovič s tým, že podľa jeho informácií nemali byť zo strany Kollárovho vodiča porušené dopravné predpisy.

 

Kollára previezli na traumatologické oddelenie 

Ako informoval premiér, zranení sú aj jeho vodič a ochrankár. Podľa slov riaditeľky odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Národnej rady SR Michaely Jurcovej bol jeden z najvyšších ústavných činiteľov prevezený do Nemocnice sv. Michala v Bratislave, kde absolvuje ďalšie vyšetrenia. Zároveň dodala, že Boris Kollár je aktuálne pri vedomí, ďalej však nešpecifikovala jeho zdravotný stav. 

 

img

 

Vládne BMW sa zrazilo s iným vozidlom, pričom ho po náraze vymrštilo mimo vozovky, kde prerazilo plot. Podľa najnovších informácií predseda parlamentu utrpel viacero zranení a momentálne sa nachádza na oddelení traumatológie.

 

Kolegovia mu prajú skoré uzdravenie

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí) verí, že všetci účastníci tejto dopravnej nehody budú v poriadku a uzdravia sa. „Podľa mojich informácií sú stabilizovaní," napísal vo svojom profile na sociálnej sieti. „Aj takáto situácia nám pripomína, že si všetci musíme dávať na cestách pozor a byť opatrní," podotkol Šeliga.

„Žijeme hektické časy, uponáhľané a nervózne, ktoré sa prenášajú do nášho profesionálneho výkonu. Želám svojmu parlamentnému kolegovi a jeho spolupracovníkom skoré uzdravenie," uviedol na sociálnej sieti expremiér Peter Pellegrini (Hlas-SD).

 

 

Jeho stranícky kolega Richard Raši podotkol, že s Kollárom mal v nedeľu 25. októbra diskutovať v RTVS. „Dnes ma šokovala správa o jeho nehode. Jemu aj jeho kolegom, ktorí s ním boli v aute, želám skoré uzdravenie," doplnil Raši.

Rovnako na sociálnej sieti popriali Kollárovi a jeho kolegom skoré uzdravenie šéf rezortu obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), poslankyňa národnej rady Jana Bittó Cigániková (SaS) či minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) ako aj minister financií Eduard Heger (OĽaNO).

 

 

Prezidentka SR Zuzana Čaputová bola informovaná o dnešnej vážnej dopravnej nehode predsedu národnej rady a zaujímala sa o jeho zdravotný stav. „Jemu, ako aj jeho vodičovi a členovi jeho ochranky, prezidentka želá skoré uzdravenie," informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

 

Správu budeme aktualizovať. 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies