Predčasné voľby v Srbsku majú dať Vučičovej vláde mandát na reformy

NETKY.SK • 24 Apríl 2016, 11:14 • 2 min
Predčasné voľby v Srbsku majú dať Vučičovej vláde mandát na reformy

BELEHRAD - Predčasné parlamentné voľby, ktoré sa konajú dnes v Srbsku, by mali dať čerstvý mandát konzervatívnej vláde premiéra Aleksandara Vučiča, presadzujúcej začlenenie tejto balkánskej krajiny do EÚ.

slovakia

left justify in out

Očakáva sa, že Vučičova Srbská pokroková strana (SNS) bude triumfovať už tretíkrát po sebe a získa opäť väčšinu kresiel v 250-člennom parlamente, informuje agentúra DPA.

 

Vučičovi konzervatívci vyhrali voľby v rokoch 2012 a 2014, napriek svojmu dominantnému postaveniu na srbskej politickej scéne sa však rozhodli pre ďalšie predčasné voľby, keďže podľa premiéra potrebujú nové štvorročné funkčné obdobie, aby dokázali uskutočniť reformy, ktoré vydláždia cestu k členstvu Srbska v EÚ.

 

V rámci slabej a roztrieštenej opozície sa očakáva, že voľby preukážu výrazný príklon k pravici. Podľa predpovedí prieskumných agentúr sa tak dostanú do parlamentu dve extrémistické strany, ktoré by mali prekročiť hranicu piatich percent odovzdaných hlasov.

 

Na dnešnom hlasovaní v čase od 7.00 do 20.00 h sa môže zúčastniť približne 6,7 milióna oprávnených voličov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies