Konvoj s humanitárnou pomocou pre Ukrajinu vypraví Slovensko v piatok

NETKY.SK • 21 Máj 2020, 11:08 • 2 min
Konvoj s humanitárnou pomocou pre Ukrajinu vypraví Slovensko v piatok

BRATISLAVA - Slovensko vypraví v piatok (22. 5.) konvoj s humanitárnou pomocou pre Ukrajinu v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Informoval o tom hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Petar Lazarov.

slovakia

left justify in out

"Na základe žiadosti ministra zahraničných vecí Ukrajiny, Dmytra Kulebu, o pomoc v boji proti pandémii COVID-19, Slovensko posiela na Ukrajinu materiálnu humanitárnu pomoc, ktorá pozostáva z chirurgických masiek, dezinfekčného koncentrátu, prenosných stolov a prikrývok," priblížil hovorca.

 

img

 

Zároveň podľa jeho slov Slovensko vypraví aj tri vozidlá záchrannej zdravotnej služby, ktoré budú zabezpečovať zdravotnú pomoc na línii kontaktu na východe Ukrajiny.

 

Konvoj odíde z bratislavskej logistickej základne MV SR v piatok o 10.00 h. Vypravia ho štátni tajomníci rezortu vnútra Lukáš Kyselica, rezortu diplomacie Ingrid Brocková a veľvyslanec Ukrajiny na Slovensku Jurij Muška.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies