Predaj školských potrieb vyvrcholí v polovici septembra

NETKY.SK • 31 August 2010, 12:07 • 2 min
Predaj školských potrieb vyvrcholí v polovici septembra

Predaj školských potrieb vyvrcholí v polovici septembra

slovakia

left justify in out

img

V týchto dňoch papiernictvá a oddelenia školských potrieb nákupných stredísk na Slovensku zažívajú tradičný nápor žiakov s rodičmi a študentov. Kupujú si nielen školské zošity a batohy, ale aj oblečenie a športovú obuv. Nákupy tohto sortimentu sú z hľadiska tržieb obchodníkov rovnaké ako vlani.
      Už od polovice júla začali tieto prevádzky distribuovať letáky so zľavnenou ponukou školských pomôcok. Zľavy na vybraný sortiment sa pohybujú v priemere od 40 do 60 %. Obchody pred otvorením školského roka 2010/2011, hlavne však nákupné centrá, rozšírili ponuku o niekoľko sto položiek. Pre prvákov a mladších žiakov nechýba rovnaký dizajn s motívmi detských filmov na celú sadu pomôcok, od zošitov, cez dosky a šanóny až po kufríky. Také sady sú v sieti Tesco hitom sezóny, potvrdil nákupca papierenského tovaru Tesco Anton Čižmárik s tým, že "sortiment papiernictva pre študentov a školákov zahŕňa v obchodoch Tesco viac ako 1000 položiek, z ktorých polovicu tvoria novinky".
      Pri výbere školských potrieb pomáhajú zorientovať sa špeciálne oddelenia, kde žiaci a študenti môžu porovnávať ceny, farebnosť, účelnosť a ďalšie parametre. U študentov rastú nároky na PC stôl, stoličku k písaciemu stolu a viackomorový študentský batoh so spevnením pre chrbát.
      "Predaj školských potrieb sme v sieti Hypernova rozbehli približne v polovici júla," povedala pre TASR Diana Chovancová Stanková, hovorkyňa spoločnosti AHOLD Retail Slovakia, ktorá prevádzkuje predajne Hypernova. Podľa jej slov pri dopĺňaní tovaru vychádzali zo skúseností z ostatných rokov, pričom pre rodičov a školákov pripravili leták so zľavami do výšky 60 %. V tejto sieti ponúkajú oproti bežnému roku sortiment širší o viac ako 700 položiek. Z hľadiska kvantity patria medzi najpredávanejšie komodity zošity a obaly a z hľadiska ceny sú to batohy a tašky. Zhodla sa s Čižmárikom, že v kurze sú trendové rozprávkové a filmové motívy, spomedzi nich vedie Hello Kitty, pričom menší školáci obľubujú celé súpravy s týmto motívom.
      Akciová ponuka školských potrieb potrvá v papiernictvách ešte 10 dní, napr. v Tescu do 14. septembra a v Hypernove do 7. septembra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies