Predaj elektroáut v Nemecku môžu urýchliť daňové stimuly

NETKY.SK • 12 Júl 2012, 11:29 • 2 min
Predaj elektroáut v Nemecku môžu urýchliť daňové stimuly

Predaj elektroáut v Nemecku môžu urýchliť daňové stimuly - Svet Predseda správnej rady BMW Norbert Reithofer žiada, aby sa predaj elektroáut v Nemecku podporil aj daňovými stimulmi. Spolková vláda chce mať do roku 2020 na nemeckých cestách milión automobi

slovakia

left justify in out

img

Predseda správnej rady BMW Norbert Reithofer žiada, aby sa predaj elektroáut v Nemecku podporil aj daňovými stimulmi. Spolková vláda chce mať do roku 2020 na nemeckých cestách milión automobilov s elektrickým pohonom. Vlani sa ich predalo len 2000, z toho si ich kúpilo iba 100 súkromných klientov. Reithofer to uviedol dnes na výročnom podujatí denníka Handelsblatt v Mníchove. Elektroautá sú veľmi drahé, preto treba ich predaj podporiť "napríklad v daňovej oblasti".
      V Spojených štátoch sa zmierňuje výhodnosť starých typov vozidiel pred novými daňovým bonusom pre elektroautá. Európska komisia (EK) chce dosiahnuť silný pokles produkcie skleníkových plynov. Modely BMW by mali znížiť povolený limit na obsah kysličníka uhličitého vo výfukových plynoch z terajších 148 na 100 gramov na mernú jednotku. Reithofer to považuje za "obrovskú výzvu". 
      BMW bude ponúkať viac modelov s hybridným pohonom a na konci budúceho roka spustí sériovú výrobu svojho elektrického auta BMW i3.
      Počas prechodu na nové technológie je pre výrobcov najťažšou úlohou, aby dosiahli úspech aj so starými technológiami.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies