Prečo na návšteve SAE hovoril Naď aj o slovenských liečivých vodách?

NETKY.SK • 25 November 2020, 09:18 • 2 min
Prečo na návšteve SAE hovoril Naď aj o slovenských liečivých vodách?

Jaroslav Naď a Ivan Korčok navštívili vojakov na Cypre, neskôr rokovali v Spojených arabských emirátoch.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako minister obrany s ministrom zahraničných vecí navštívili slovenských vojakov na misii v Cypre, odišli do Spojených arabských emirátov (SAE). „Som vďačný za možnosť dialógu so štátnym ministrom pre záležitosti obrany SAE Mohammedom Al Bawardim, s ktorým sme našli spoločné témy nielen v oblasti obrany, ale aj v otázkach bezpečia a mieru celého spoločenstva,“ napísal Naď na sociálnej sieti.

 

 

Šéfovi rezortu obrany sa javí veľmi zaujímavou možnosť spolupráce v oblasti obrany. „V SAE vidím príležitosti pre slovenské spoločnosti. Rád do tejto krajiny pricestujem aj s delegáciou podnikateľov, pretože aj v tomto regióne máme čo ponúknuť,“ vysvetlil s tým, že ďalšou možnosťou je spolupracovať pri výcviku a ponúkol výcvikový priestor Lešť.

 

No partnerom v SAE prezentoval aj slovenské užitočné krásy a prírodné bohatstvá, ktoré vieme ponúknuť napr. „v podobe prírodných liečivých vôd, ktoré na rehabilitačné účely využívajú aj naši vojaci, a o ktoré majú vojaci SAE eminentný záujem“.

 

 

Naď ocenil dobrý prístup SAE aj v boji proti terorizmu. „Zhodli sme sa, že mier je základným predpokladom stability, prosperity ekonomiky a vzťahov či vzdelania,“ vysvetlil s tým, že sa musíme snažiť zachovať ho.

 

„Dúfame preto, že kroky SAE smerujúce k normalizácii vzťahov s Izraelom v tomto kontexte budú inšpiráciou pre ďalšie krajiny,“ doplnil šéf rezortu obrany na sociálnej sieti.

 

Jaroslava Naďa prekvapil prehľad ministra zahraničných vecí SAE šejka Abdulláha bin Zájeda Al Nahjána o bezpečnostných a obranných témach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies