Andrej Babiš verí, že k uvoľňovaniu opatrení v krajine príde už po Veľkej noci

NETKY.SK • 8 Marec 2021, 10:36 • 2 min
Andrej Babiš verí, že k uvoľňovaniu opatrení v krajine príde už po Veľkej noci

PRAHA - Šírenie koronavírusu sa v Českej republike podľa tamojšieho premiéra Andreja Babiša spomaľuje a on dúfa, že by sa po Veľkej noci mohli začať uvoľňovať pandemické opatrenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Potrebné je však vydržať s ich dodržiavaním. Babiš to povedal v nedeľu v Televíznych novinách na TV Nova.

 

Rast počtu nakazených sa spomalil
V Česku platí dosiaľ najtvrdší lockdown, ktorý podľa Babiša priniesol prvé výsledky. „Prvý týždeň ukázal spomalenie rastu, namiesto 30 percent je to len 14. Ako som sa bavil s našimi expertmi, na budúci týždeň čakáme bod zlomu. Dúfajme, že to nastane, že by už epidémia nemala stúpať. Bohužiaľ, budúci týždeň bude kritický pre naše nemocnice, najmä na Morave očakávame veľký nárast chorých,“ uviedol Babiš. Podobný názor má aj minister zdravotníctva Jan Blatný.

„Pravidlá sú nastavené a ďakujem všetkým, ktorí dodržujú ten lockdown. Chcem požiadať ľudí v parkoch, aby naozaj nosili tie rúška, aby nemali kontakt. Pevne dúfam, že je to posledný lockdown a že sa to vyvinie tak, že po Veľkej noci budeme môcť rozvoľňovať,“ vyjadril sa český predseda vlády.

 

Prečítajte si tiež: Česko hlási ďalšie zvýšenie počtu nakazených

 

Prioritou je návrat detí do škôl

Pripomenul, že prioritou je návrat detí do škôl. Babiš tiež pochválil konanie polície počas nedeľňajších protestov proti vládnym nariadeniam v Prahe. 

 

Podľa premiéra sa tempo očkovania zrýchluje, už v priebehu tohto týždňa dorazí do krajiny viac ako 300 tisíc kusov vakcín. 

 

V nedeľu české laboratóriá odhalili 3923 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je v porovnaní s minulým týždňom o 660 menej.

 

Česko eviduje viac ako 168-tisíc aktívnych prípadov nákazy, v nemocniciach leží 7979 pacientov s COVID-19 a 1728 z nich je vo vážnom stave. Počet obetí pandémie v Česku do pondelka rána dosiahol 21 882.

 

Mohlo by vás zaujímať: Česko rokuje s Čínou o vakcíne Sinopharm. Zeman tiež pracuje na dodávke Sputnika V

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies