Pre Lauru Longauerovú sú Vianoce najkrajšou časťou roka

NETKY.SK • 24 December 2014, 12:54 • 2 min
Pre Lauru Longauerovú sú Vianoce najkrajšou časťou roka

BRATISLAVA - Miss Slovensko 2014 Laura Longauerová, ktorá sa len pred niekoľkými dňami vrátila zo svetovej súťaže Miss World v Londýne, plánuje vianočné sviatky stráviť doma v Detve.

slovakia

left justify in out

„Tohtoročné Vianoce tak isto ako všetky predošlé, budem tráviť spolu so svojou rodinou doma v Detve. Nikde inde si ich predstaviť neviem, pretože tento čas mi vždy pripomenie detstvo a veľmi sa teším na spoločné pozeranie rozprávok, varenie, pečenie a relaxovanie,” prezradila.

 

Ako ďalej uviedla pre agentúru SITA, rodinné tradície sa u nich doma vždy poctivo dodržiavajú. „Myslím si, že máme tradičný slovenský Štedrý večer. Od rána vyvárame kapustnicu, zemiakový šalát s rybou, opekance, pripravujeme stôl. Čo robím veľmi rada, je ukladanie ovocia, oplátok a hlavne darčekov pod stromček. Pred večerou si umyjeme ruky v nádobe, kde sme vhodili mincu a ideme k stolu. Pomodlíme sa, požehnáme svätenou vodou a ideme jesť,” pokračovala v rozprávaní Longauerová. „Počas jedla neodchádzame od stola a po večeri rozkrojíme jablko a spolu s bratom sa doslova vrhneme na darčeky - to nám zostalo od detstva. Potom pozeráme spoločne slovenskú klasiku, Popolušku, a večer ideme na polnočnú omšu. Už sa neviem dočkať tohto dňa, je to pre mňa najkrajšia časť v roku,” vyznala sa úprimne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies