Pre Gáboríka je návrat do MSG špecifický

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 10:34 • 2 min
Pre Gáboríka je návrat do MSG špecifický

NEW YORK - Pre slovenského hokejistu Mariána Gáboríka bude pondelkové tretie finále Stanleyho pohára na ľade Madison Square Garden v New Yorku veľmi špecifické.

slovakia

left justify in out

Hlavou mu preletí množstvo myšlienok. Krídelník Los Angeles Kings bol ešte pred pätnástimi mesiacmi hráčom New Yorku Rangers, v drese ktorých strávil necelé štyri sezóny. V závere prestupového obdobia 2013 ho generálny manažér Glen Sather vymenil do Columbusu za útočníkov Dereka Dorsetta a Dericka Brassarda a obrancu Johna Moora. Gáborík v drese Rangers odohral 255 stretnutí základnej časti, v ktorých strelil 114 gólov a nazbieral 229 bodov. V play-off pridal 19 bodov (6+13) v 25 dueloch. Tentoraz je však jednou z najväčších hrozieb pre jazdcov.

 

Do Madison Square Garden sa Gáborík vracia prvýkrát po jej rekonštrukcii a modernizácii. V drese Columbusu sa v nej nepredstavil. "Toto je môj prvý návrat do Garden po odchode z Rangers. Pôjdem si zrekonštruovanú halu poriadne pozrieť. Mám pocit, že som ešte nestretol hráča, ktorý by nemiloval zápasy v Garden. Budova dýcha históriou, každý, kto v nej hráva, má extra motiváciu. Chcete v nej nastupovať. Rangers majú skvelých fanúšikov. So spoluhráčmi chceme predviesť kvalitný výkon," povedal podľa NHL.com Gáborík. 

 

Kings vo finále Stanleyho pohára vedú nad Rangers 2:0 na zápasy a sú bližšie k trofeji. Slovák je s trinástimi gólmi momentálne najlepším strelcom play-off. Tridsaťdvaročnému Trenčanovi výmena do Los Angeles pomohla, v tíme Kings ožil a v play-off ohrozuje klubový rekord Wayna Gretzkého v počte gólov (15). "Je síce pekné, že sa mi darí, ale hokej je tímová hra a som vďačný, že môžem hrať svoje prvé finále Stanleyho pohár po mnohých rokoch strávených v lige. To, že hráme proti Rangers, robí pre mňa sériu ešte špeciálnejšou," doplnil pre NHL.com Gáborík. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies