Pre elitné zložky plánuje rezort balistické prilby za takmer 1,5 milióna eur

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 13:04 • 2 min
Pre elitné zložky plánuje rezort balistické prilby za takmer 1,5 milióna eur

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra SR (MV SR) plánuje pre elitných policajtov nakúpiť moderné ochranné balistické prilby.

slovakia

left justify in out

Ich súčasťou bude aj komunikačný systém s aktívnou elektronickou ochranou sluchu. Informáciu zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) na svojej internetovej stránke a potvrdilo ju MV SR.
     

Predbežné oznámenie zverejnili tento týždeň. Podľa informácií dostupných na internetovej stránke ÚVO ide o nákup ťažkých ochranných balistických prílb. Hodnotu zákazky vyčíslili na 1.340.000 eur.
     

„Ide o predbežné oznámenie. Ministerstvo vnútra plánuje obstarať ochranné balistické prilby pre všetky policajné zložky nasadzované do čela zásahov," priblížila pre TASR predmet zákazky Alena Koišová z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra. Prilby podľa nej musia spĺňať určité medzinárodné štandardy. "Okrem kruhovej ochrany hlavy pred účinkami striel bude ich súčasťou komunikačný systém s aktívnou elektronickou ochranou sluchu,“ dodala Koišová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies