Pražský súd vyhostil cudzinca, ktorý popísal sochu na Karlovom moste

NETKY.SK • 18 September 2017, 17:07 • 2 min
Pražský súd vyhostil cudzinca, ktorý popísal sochu na Karlovom moste

PRAHA - Obvodný súd pre Prahu 1 vyhostil 48-ročného cudzinca, ktorý počarbal sochu svätého Františka na Karlovom moste, na tri roky z Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Navyše mu udelil aj polročný podmienečný trest a náhradu škody vo výške 15 000 korún (575 eur). Informoval o tom dnes spravodajský portál Novinky.cz.

 

Verdikt je právoplatný, keďže páchateľ aj štátny zástupca (prokurátor) sa vzdali práva na odvolanie, uviedol dnes šéf Obvodného štátneho zastupiteľstva pre Prahu 1 Jan Lelek.

 

Na vandala upozornil strážnika 4. septembra pár mladých cudzincov, ktorí videli muža, ako zelenou fixkou píše po soche cudzojazyčný nápis. V arabčine na ňu napísal Mar Fransis, čiže svätý František (pričom slovo mar - svätý - nie je pôvodne arabské, ale aramejské).

 

Policajti chytili páchateľa bezprostredne po čine. Mužovi hrozili až tri roky väzenia, dodal portál Novinky.cz. Polícia už riešila v uplynulých rokoch niekoľko prípadov, keď cudzinci poškodili pražské pamiatky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies