NHL: Slafkovský sa presadil po 13 sekundách! Skóroval aj Martin Fehérváry

NETKY.SK • 2 December 2022, 9:5 • 2 min
NHL: Slafkovský sa presadil po 13 sekundách! Skóroval aj Martin Fehérváry

NEW YORK - Slovenský hokejista Juraj Slafkovský prispel v noci na piatok v NHL gólom k triumfu Montrealu na ľade Calgary 2:1. Už po trinástich sekundách otvoril skóre a pripísal si na konto štvrtý presný zásah v sezóne. Útočník Calgary Adam Ružička zaznamenal asistenciu. Strelecky sa presadil aj obranca Washingtonu Martin Fehérváry, Capitals však prehrali na ľade Seattlu Kraken 2:3 po predĺžení. Obranca Erik Černák sa podieľal asistenciou na triumfe Tampy Bay vo Philadelphii 4:1.

slovakia

left justify in out

Po 13 sekundách!

 

Montreal mal v Calgary raketový úvod. Sean Monahan vnikol do útočného pásma, Jacob Markström proti nemu vykorčuľoval, no odrazený puk sa dostal k Slafkovskému, ktorý ho cez blokujúcich obrancov nasmeroval do odkrytej bránky V 39. minúte mohol slovenský krídelník zvýšiť na 2:0, trafil však žŕdku. V závere druhej tretiny sa Calgary podarilo vyrovnať zásluhou Eliasa Lindholma po akcii, ktorú začal Ružička. V 47. minúte však rozhodol o triumfe Canadiens v presilovke Cole Caufield. Slafkovský strávil na ľade 12:39 min a zaznamenal plusový bod rovnako ako Ružička, ktorý absolvoval 15:03 min. Veľkou oporou Montrealu bol brankár Jake Allen, ktorý vykryl 45 striel.

 

 

Fehérváry vsietil druhý gól v tomto ročníku. Proti Seattlu v 8. minúte prudkou strelou medzi betón a lapačku Philippa Grubauera poslal Washington do vedenia. Conor Sheary poistil náskok hostí, no Seattle si vynútil predĺženie, v ktorom už po siedmich sekundách rozhodol Matthew Beniers. Fehérváry patril s minutážou 20:23 k najvyťaženejším hráčom Washingtonu, na Grubauera vyslal dve strely a pripísal si plusový bod.

Černák bol pri víťazstve Tampy na ľade 17:09 min, do štatistík mu pribudla pluska. Dva góly Lightning vsietil Nick Paul, kanonier Steven Stamkos dosiahol jubilejný 1000. bod v profilige. New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom prehralo doma s Nashvillom 3:4 po predĺžení. Tatar odohral 14:11 min a mal mínusový bod. Päťbodový večer má za sebou líder Colorada Nathan MacKinnon, ktorý prispel k víťazstvu 6:4 v Buffale dvoma gólmi a tromi asistenciami.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NHL (@nhl)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona