Pozrite sa na hlavné mesto cez objektív čarovného fotografa!

NETKY.SK • 24 November 2023, 17:00 • 2 min
Pozrite sa na hlavné mesto cez objektív čarovného fotografa!

BRATISLAVA - Bratislava, hlavné mesto Slovenska, je akýmsi nepopísateľným spojením starého a nového, tradičného a moderného. Kombinácia bohatej histórie, fascinujúcej kultúry a moderného mestského života je to, čo robí toto mesto takým jedinečným a atraktívnym pre turistov z celého sveta. Práve sem sa tentokrát zatúlali čarovní fotografi, aby pre nás pripravili foto-publikáciu tých najkrajších častí tohto kúsku Slovenska.

slovakia

left justify in out

Vydavatelia z Kynceľovej pri Banskej Bystrici sa rozhodli vytvoriť dielo, do ktorého sa mohli zapojiť aj miestni fotografi z Bratislavy a okolia. Ich čarovné fotografie majú možnosť zviditeľniť v pripravovanej publikácii Čarovná Bratislava a okolie. Fotografická publikácia má za úlohu pomôcť nielen v rozvoji cestovnému ruchu, ale aj ponúknuť domácim nový pohľad na vlastný región.


Bratislava sa môže pochváliť množstvom histórie, kultúry a fascinujúcich zaujímavostí. Toto malebné mesto ležiace na brehoch Dunaja je plné tajomstiev a čaká, kým ich objavíte. Jedným z najvýznamnejších symbolov Bratislavy je jej hrad. Tento majestátny symbol mesta, postavený na skalnatom kopci nad riekou Dunaj, dominuje nad mestom už stáročia. Niektorí ľudia sú ohromení množstvom galérií a múzeí, zatiaľ čo iní milovníci histórie sú fascinovaní impozantnými historickými pamiatkami a budovami. Centrum mesta je plné úzkej starobylej architektúry, ktorá skrýva mnoho kaviarní, reštaurácií a obchodov. Bratislava, skrytý klenot Európy, neustále prekvapuje svojimi zaujímavosťami a krásou. O tom, že toto miesto nesie so sebou neskutočné čaro, budú svedčiť aj fotky miestnych fotografov.


Vydaním obrazovej publikácie chce vydavateľstvo podporiť rozvoj mesta Bratislava a jeho okolia. Umelecké fotografie miestnych nadšencov fotografovania sa stanú súčasťou knihy o tomto regióne. Tým, že v tomto regióne žijú, poznajú ho do takej miery, že dokážu vystihnúť moment, kedy sa daný objekt, prírodná scenéria či kultúrno-historická pamiatka ukáže v netradičnom svetle. Preto v správnom čase a na správnom mieste zvečnili neopakovateľné fotografické zábery.

„Táto kniha je súčasťou ucelenej celoslovenskej edície, ktorá má poslanie prinášať ľuďom jedinečný pohľad na krajinu. Základnou myšlienkou je, že najúžasnejšie fotografie každého regiónu spravia miestni fotografi. A práve s nimi spolupracujeme. Voláme ich čarovní fotografi a dávame im príležitosť vydať svoje skvostné fotografie aj knižne. A presne takouto čarovnou bude aj kniha o Bratislave a jej okolí“ približuje Milan Paprčka, riaditeľ vydavateľstva.


Obrazová časť knihy bude obohatená epickými popismi a tiež informáciami o samosprávach, kultúrnych i vzdelávacích inštitúciách či regionálnych podnikoch, ktoré pôsobia v Bratislave. Podľa slov Martina Šušorenýho, projektového manažéra, sa súčasťou knihy môže stať aj široká verejnosť.


„Kniha Čarovná Bratislava prináša množstvo krásnych fotografií a každému čitateľovi vznešenejší pohľad na hlavné mesto. Svojimi nádhernými zábermi úžasne reprezentuje nielen mesto, ale aj celkový pohľad na krajinu. Som presvedčený, že táto kniha bude dôstojne reprezentovať Bratislavu doma, ale tiež v zahraničí a pritiahne mnoho návštevníkov, ktorí radi spoznajú krásy nášho hlavného mesta. Teším sa, že som súčasťou tohto čarovného projektu a verím, že všetkým prinesie radosť,” dodáva Martin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CBS / Čarovné Slovensko, Foto: Patrik Vávrovič
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies