Poškodený úsek D1 pred zjazdom Hendrichovce je sčasti spojazdnený. Čo ho poškodilo?

NETKY.SK • 12 Apríl 2024, 12:15 • 2 min
Poškodený úsek D1 pred zjazdom Hendrichovce je sčasti spojazdnený. Čo ho poškodilo?

Časť dopadov masívneho požiaru na D1 Prešov – Poprad sa vo štvrtok 11. apríla podarilo odstrániť. Od večerných hodín je tak už plne spojazdnený úsek v smere na Prešov. Počas včerajšieho a dnešného dňa, vrátane noci, zamestnanci NDS nepretržite pracujú na sprejazdnení diaľnice aj v opačnom smere.

slovakia

left justify in out

Úsek diaľnice D1, medzi mostom nad Štefanovským potokom a zjazdom Hendrichovce, je už sprejazdnený v smere do Prešova. Aktuálne prebiehajú opravy úseku v opačnom, vážnejšie poškodenom smere, ktorý tak zostáva naďalej uzatvorený. Národná diaľničná spoločnosť robí všetko preto, aby diaľnicu čo najskôr sprejazdnila v oboch smeroch. Na uzatvorenom úseku D1 je potrebné odfrézovať poškodené časti vozovky a položiť nové asfaltové vrstvy.

Príčinou požiaru bola nehoda dvoch kamiónov, ktoré po náraze začali horieť. Obe vozidlá zhoreli do tla a masívne poškodili vozovku diaľnice. Na mieste boli okamžite zamestnanci NDS, ktorí obratom začali pracovať na obnovení dopravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť, Foto: Ilustračná (Banská Bystrica)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies