Pozor, na trhu môže byť nebezpečné telové mlieko a gél na bielenie kože

NETKY.SK • 7 December 2015, 13:20 • 2 min
Pozor, na trhu môže byť nebezpečné telové mlieko a gél na bielenie kože

BRATISLAVA - Na zdravotne nevyhovujúce telové mlieko a gél na bielenie pokožky upozorňuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Na oba výrobky upozornil úrad cez systém RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolný orgán v Holandsku. V telovom mlieku na bielenie pokožky a géli na bielenie pokožky značky QEI+Paris – Laboratoire Pharmaplus vyrobených vo Francúzsku totiž našli hydrochinón (hydroquinone). "Hydrochinón je látka, ktorá je určená len na profesionálne použitie a môže sa používať iba do výrobkov na nechtový dizajn. Výrobok môže spôsobiť kožné alergie," píše v tlačovej správe ÚVZ SR.


Ako ďalej agentúru SITA informoval hlavný hygienik Slovenskej republiky Ivan Rovný, ide o dva výrobky. Prvý je "Active performance, moisturising toning body milk with sweet almond oil – telové mlieko na bielenie pokožky", značky QEI+Paris - Laboratoire Pharmaplus, výrobná dávka/typ: S150406 150493, čiarový kód: 09886400513. Ako krajina pôvodu je uvedené Francúzsko, výrobcom je Laboratoire Pharmaplus - Paris a telové mlieko na bielenie pokožky je v 500 ml bielej plastovej fľaši. V telovom mlieku na bielenie pokožky zistili hydrochinón (4,7%). Druhým výrobkom je "Active performance multi-action, moisturising toning cream gel – gél na bielenie pokožky", značky: QEI+Paris – Laboratoire Pharmaplus, výrobná dávka/typ: neuvedené, čiarový kód: 0 98864 00518 7 z Francúzska a od rovnakej firmy, Laboratoire pharmaplus - Paris. Gél na bielenie pokožky je balený v 30 ml tube, v bielom kartónovom obale a našli v ňom hydrochinón (3,7%). "Je možné, že tieto výrobky sa vyskytujú aj v Slovenskej republike," dodáva sa v tlačovej správe ÚVZ SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies