Pozor na nebezpečné SMS: Na Slovensku sa šíria dva typy!

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 14:00 • 2 min
Pozor na nebezpečné SMS: Na Slovensku sa šíria dva typy!

BRATISLAVA - Mobilný operátor Orange Slovensko zaznamenal dva typy podozrivých SMS správ s potenciálne škodlivým obsahom, ktoré sa šíria na telefónne čísla operátorov na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v pondelok hovorkyňa spoločnosti Alexandra Piskunová. Ako ďalej uviedla, prvý typ SMS správy spravidla s ruským textom obsahuje link na neznámu webstránku so škodlivým kódom. Druhý typ správy funguje ako flash SMS, teda SMS správa, ktorá sa prijímateľovi automaticky zobrazí na displeji. Po jej otvorení, resp. kliknutí na webovú stránku uvedenú v SMS správe, sa prijímateľovi do telefónu nainštaluje škodlivý kód, ktorý túto správu rozposiela ďalej na kontakty v telefónnom zozname.

 

"Zákazníkom odporúčame, aby v žiadnom prípade neklikali na podozrivé linky v SMS správach a neotvárali SMS správy s neznámym obsahom alebo od neznámych či neobvyklých odosielateľov," upozornil mobilný operátor. Spoločnosť podľa zverejnených informácií v súčasnosti prijíma technické opatrenia, ktoré majú zamedziť ďalšiemu šíreniu týchto škodlivých správ, ako aj blokovať podozrivé webstránky, ktoré sú súčasťou týchto správ. 

 

Orange Slovensko je integrovaný telekomunikačný operátor poskytujúci komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti na Slovensku. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies