Pellegrini zareagoval na kauzu Očistec, požaduje spravodlivý proces bez politického zasahovania

NETKY.SK • 8 November 2020, 13:31 • 2 min
Pellegrini zareagoval na kauzu Očistec, požaduje spravodlivý proces bez politického zasahovania

BRATISLAVA - Do vyšetrovania citlivých káuz by sa podľa lídra strany Hlas-sociálna demokracia Petra Pellegrinoho nemalo politicky zasahovať.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes v diskusnej relácii V politike televízie TA3. „Ak prokurátori a policajti konajú, majú mať dostatok dôkazov,” povedal v súvislosti s policajnou akciou Očistec, pri ktorej bolo zadržané bývalé vedenie Policajného zboru.

 

„Nech sa ukážu dôkazy a nech je tu spravodlivý súdny proces,” uviedol Pellegrini. Zároveň zdôraznil, že niektoré z medializovaných káuz, ako napríklad Dobytkár alebo Búrka, boli rozpracované ešte v čase, keď bol predsedom vlády.

 

Súvisiaci článok: Policajný exprezident Tibor Gašpar je obvinený zo založenia zločineckej skupiny! Skončil v putách pri akcii Očistec

Pellegrini zároveň kritizoval teatrálnosť policajných akcii. „Tá prezumpcia neviny platí a môže sa stať, že nakoniec budú obvinení oslobodení, ale boli braní pred kamerami s putami kukláčmi v prilbách so samopalmi,” uviedol Pellegrini.

 

Dodal, že podľa jeho názoru je ako prevencia proti vytváraniu zločineckých skupín v štátnych orgánoch potrebné posilniť kontrolné mechanizmy.

 

„Akým spôsobom to spraviť musia samozrejme povedať odborníci na vnútro alebo fungovanie silových zložiek, aby bola nejaká krížová kontrola, ktorá zamedzí, že ak si niekto zmyslí, vytvorí tam skupinku,” dodal.
 

Preťítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: Policajti zasahujú v dome svojho bývalého prezidenta, rovnako v dome bývalého šéfa NAKA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies